Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tatar asistoval, Halák striedal Raska a Ekblad prekonal rekord Švehlu

Hokejisti Montrealu prehrali v zápase zámorskej NHL na domácom ľade s Philadelphiou 2:5, Canadiens k úspechu nestačila asistencia slovenského útočníka Tomáša Tatara. Bola pre neho už 21. v sezóne. Flyers vyhrali tretíkrát za sebou.

20.01.2019 06:44 , aktualizované: 09:18
Tuukka Rask Foto: ,
Otrasený brankár Bostonu Tuukka Rask s pomocou spoluhráčov opúšťa ľad v zápas proti NY Rangers.
debata

Canadiens vyhrali prvú tretinu na strely 12:1, ale ani raz neprekonali výborne chytajúceho Cartera Harta a do šatní sa išlo za bezgólového stavu.

„Našu dominanciu sme mali potvrdiť aj gólmi. Namiesto toho bolo po prvých dvadsiatich minútach 0:0,“ povedal pre klubový web Canadiens tréner Claude Julien. Montreal v prostrednej časti inkasoval dvakrát, potom už len márne doťahoval náskok posledného tímu Východnej konferencie a prišiel o štvorzápasovú víťaznú sériu.

Tatar bodoval v treťom zápase za sebou, keď po jeho peknej bekhendovej prihrávke znížil Max Domi na 1:3. Nádej domácich na zvrat zrušil Nolan Patrick, ktorý strelil v záverečnej časti dva góly.

„V prvej tretine nás podržal Carter a dal nám šancu vyhrať zápas. Musím tím pochváliť za to, že sa zdvihol a v nasledujúcich dvoch častiach sme podali veľmi dobrý výkon,“ povedal zámorským médiám tréner „letcov“ Scott Gordon. Tatar počas takmer 17 minút na ľade zaznamenal štyri strely a mínusku.

Tampa Bay doma zvíťazila nad San Jose 6:3. Erik Černák v jej drese odohral 19:32 minúty, zapísal si jeden plusový bod až sedem hitov a zblokoval tri strely. „Blesky“ dosiahli 37. víťazstvo v sezóne a upevnili si pozíciu najlepšieho tímu NHL.

Dva góly strelil kapitán Tampy Steven Stamkos, obranca Victor Hedman mal bilanciu 1+1 a Nikita Kučerov si pripísal dve asistencie. Lightning odčinili prehru 2:4 s Torontom.

„Som rád, že sme pred desaťdňovou pauzou mali dvoch silných súperov. S Torontom sme hrali dobre, ale chýbalo nám viac šťastia, so San Jose sme to zvládli,“ povedal pre nhl.com Stamkos, ktorý sa dostal na hranicu 26 gólov.

Sharks prehrali druhýkrát za sebou po sedemzápasovej víťaznej šnúre, brankár Martin Jones odchádzal z ľadu zdolaný prvýkrát po ôsmich víťazstvách. V drese „žralokov“ chýbal hviezdny obranca Erik Karlsson, ktorý pre bližšie nešpecifikované zranenie opustil ľadovú plochu už počas rozcvičky.

Nedarilo sa Ottawe, ktorá prehrala v St. Louis 2:3, slovenský obranca Christián Jaroš odohral vyše 14 minút a zaznamenal jednu mínusku. Brankár Jordan Binnington zneškodnil 28 striel a pripísal si štvrté víťazstvo vo svojom piatom štarte v NHL. V drese Blues pre zranenie nenastúpil útočník David Perron, čím prišiel o 13-zápasovú bodovú sériu, ktorá bola aktuálne najdlhšia v súťaži.

Víťazný gól St. Louis strelil v 53. minúte obranca Carl Gunnarsson, ktorý skóroval v druhom zápase za sebou a bodoval v piatom vystúpení v sérii.

„Skvelý pocit. Bol to výborný zápas. Binnington chytal perfektne a my sme napokon strhli víťazstvo na našu stranu. Máme dva body, to jediné nás teraz zaujíma,“ povedal pre nhl.com švédsky hrdina Blues.

Neuspel ani Boston, ktorý doma prehral s New Yorkom Rangers 2:3. Fínsky brankár Tuuka Rask utrpel v prvej tretine za stavu 0:1. Pri gólovej situácii v 19. minúte sa zrazil s českým útočníkom Filipom Chytilom a do stretnutia už nezasiahol.

Nahradil ho Jaroslav Halák, ktorý v priebehu štyridsiatich minút inkasoval dva góly z trinástich striel. Jeho krajania a spoluhráči Zdeno Chára a Peter Cehlárik nebodovali.

V zostave hostí sa tešil švédsky brankár Henrik Lundqvist zo 446. víťazstva v kariére v profilige a dostal sa na šieste miesto historických tabuliek tejto štatistiky pred Terryho Sawchuka.

„Som veľmi hrdý, že som dosiahol tento míľnik. Je to niečo, o čom na začiatku kariéry nerozmýšľate. Ak sa však dostanete do elitnej desiatky, začnete sa pozerať na miesta pred sebou,“ povedal pre NHL.com „kráľ Henrik“.

Víťazný gól Rangers strelil v polovici tretej časti Mika Zibanejad, keď potrestal vylúčenie Cháru. Kapitán Bruins nešťastne odpálil v obrannom pásme puk zo vzduchu do ochrannej siete a pykal za zdržovanie hry. Zibanejad využil clonenie Chrisa Kreidera a presnou strelou švihom do horných poschodí bránky prekonal Haláka. Bol to jeho druhý gól v zápase.

Tréner Bruce Cassidy nevedel po zápase odhadnúť v akom stave je Rask. „Pôjde na vyšetrenia a podľa toho sa uvidí. Najlepší scenár je, že na druhý deň bude v poriadku,“ povedal kormidelník Bruins, ktorí majú teraz deväťdňovú pauzu.

Florida vyhrala v Nashville 4:2, keď sa gólom a asistenciou blysli Aaron Ekblad a Vincent Trocheck. Obranca Ekblad otvoril skóre v presilovke a prepísal historické klubové tabuľky. Bol to jeho 62. gól v kariére, čím prekonal zápis bývalého slovenského hokejistu Róberta Švehlu a stal sa najlepším kanonierom spomedzi obrancov v histórii Panthers.

Švehla hrával za Floridu v rokoch 1995–2002, v sezóne 1995/1996 postúpil s tímom do finále Stanleyho pohára. Za „panterov“ dal 61 gólov. Potom obliekal dres Toronta Maple Leafs (2002–2003), v NHL odohral celkovo 693 zápasov, strelil 69 gólov a pridal 281 asistencií.

Anaheim po dvanásťzápasovej sérii prehier vyhral druhýkrát za sebou, tento raz na ľade New Jersey 3:2. Prvý gól v NHL strelil Troy Terry a pridal aj asistenciu, skóroval aj Derek Grant, ktorý prišiel do tímu Ducks vo štvrtok výmenou z Pittsburghu.

Colorado rozdrvilo na domácom ľade Los Angeles 7:1. Dva góly strelil Mikko Rantanen, ale druhý najproduktívnejší muž NHL zápas nedohral pre zranenie dolnej časti tela. Podľa prvých správ by nemalo ísť o nič vážne a v pondelok by mal hrať. „Lavíny“ dali šesť gólov v druhej tretine, čím vyrovnali klubový rekord.

Dallas si poradil s Winnipegom 4:2 a zastavil štvorzápasovú sériu prehier. Brankár Ben Bishop k tomu pomohol 27 zákrokmi. Minuloročný finalista z Vegas sa po slabšom rozbehu vo svojej druhej sezóne NHL dostal do formy a atakuje popredné pozície Západnej konferencie.

Hráči Vegas Golden Knights si podobne jednoznačne poradili s Pittsburghom Penguins, keď zvíťazili 7:3. V tomto stretnutí padol aj jediný hetrik sobotňajšej noci, o ktorý sa postaral Jonathan Marchessault.

Sumáre NHL:

New Jersey Devils – Anaheim Ducks 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Góly: 7. Johansson (Bratt, Butcher), 60. Bratt (Butcher) – 10. Sprong (Ritchie, Henrique), 11. Terry (Lindholm, Sprong), 46. Grant (Terry)

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 7:1 (1:0, 6:0, 0:1)
Góly: 10. Söderberg (Barrie), 21. Landeskog (MacKinnon, Barrie), 23. Barrie (Kerfoot, Calvert), 28. Rantanen (MacKinnon, Landeskog), 29. Dries (Calvert), 35. Rantanen, 36. C. Wilson (Söderberg, Compher) – 48. Kovaľčuk (Kopitar, Doughty)

Boston Bruins – New York Rangers 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly: 18. Heinen (Karlsson-Forsbacka), 44. Marchand (Pastrňák, Bergeron) – 19. Chytil, 26. Zibanejad (Skjei, Zuccarello), 50. Zibanejad (Shattenkirk, Zuccarello)
Zdeno Chára odohral 18:20 min, –2, 2 trestné minúty, 1 „hit“, 1 zablokovaná strela, Peter Cehlárik odohral 14:56 min, 1 strela na bránku, Jaroslav Halák (všetci Boston) odchytal 40:00 min a kryl 11 z 13 striel

Dallas Stars – Winnipeg Jets 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Góly: 8. Ritchie (Klingberg, Seguin), 21. Comeau (Lindell, Jamie Benn), 34. Faksa (Polák, Lindell), 59. Seguin (Klingberg, Radulov), 44. Lemieux (Appleton), 44. Connor (Wheeler)

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Góly: 48. Domi (TATAR, Lehkonen), 56. Kulak (Gallagher, Drouin) – 38. Konecny (Gostisbehere, Couturier), 39. J. Van Riemsdyk (Hägg, Konecny), 48. Patrick (Simmonds, Laughton), 50. Patrick (Voráček, Gostisbehere), 60. Raffl (Couturier)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:55 min, 0+1, –1, 4 strely na bránku

St. Louis Blues – Ottawa Senators 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 8. Tarasenko (R. O'Reilly), 38. Dunn (Bortuzzo, B. Schenn), 53. Gunnarsson (R. O'Reilly, Maroon) – 5. Paul (Bödker), 41. Pääjärvi (Z. Smith, DeMelo)
Christián Jaroš (Ottawa) odohral 14:09 min, –1, 2 trestné minúty, 3 zablokované stre­ly

Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Góly: 4. Joseph (Cirelli, J. T. Miller), 18. Killorn, 28. Gourde (Stamkos, Palát), 33. Hedman (Kučerov), 46. Stamkos (Kučerov, McDonagh), 55. Stamkos (Hedman, Point) – 20. E. Kane (T. Meier, J. Thornton), 21. E. Kane (Donskoi, Šimek), 60. Sörensen (Heed, Labanc)
Erik Černák (Tampa) odohral 19:32 min, +1, 3 strely na bránku, 7 „hitov“, 3 zablokované stre­ly

Nashville Predators – Florida Panthers 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Góly: 43. Bonino (Josi, Watson), 44. Watson (Bonino) – 5. Ekblad (Trocheck, Borgström), 14. Vatrano (Ekblad, Dadonov), 23. Trocheck (Sceviour), 52. McCann (Sceviour, Hawryluk)

Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly: 17. Greenway (E. Staal, Coyle), 18. Parise (Aaberg, V. Rask) – 24. Panarin (S. Jones, Dubois)

Edmonton Oilers – Calgary Flames 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Góly: 40. Nugent-Hopkins (Puljujärvi), 45. Lucic (Puljujärvi, C. Jones) – 21. Gaudreau (E. Lindholm, Giordano), 28. Giordano (Monahan, Hanifin), 36. Kylington (Backlund, Frolík), 55. Backlund, 57. Monahan (M. Tkachuk, Gaudreau)

Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins 7:3 (3:1, 2:2, 2:0)
Góly: 7. Theodore (Schmidt, P. Stastny), 16. Pacioretty (P. Stastny, Tuch), 17. Lindberg (Carpenter, Eakin), 33. Marchessault, 37. Marchessault (W. Karlsson, C. Miller), 54. W. Karlsson (C. Miller), 60. Marchessault (Pacioretty, Fleury) – 4. Kessel (Määtä, Malkin), 21. Simon (Guentzel, Dumoulin), 26. Crosby (Guentzel, Letang)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Jaroslav Halák #Boston Bruins