Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zúfalá produktivita Nylandera. Má toľko bodov ako Halák, všimli si v NHL

Návrat talentovaného útočníka Williama Nylandera do NHL začiatkom decembra minulého roka bol v profilige veľkou udalosťou.

19.01.2019 11:52
William Nylander, Jaroslav Halák Foto:
William Nylander a Jaroslav Halák.
debata

Tesne pred uplynutím posledného možného termínu sa Švéd dohodol s Torontom na novom kontrakte. Vďaka nemu si ročne zarobí takmer 7 miliónov dolárov.

„Skvelá správa. Dúfam, že sa k nám pridá čo najrýchlejšie,“ reagoval vtedy hviezdny center Auston Matthews, s ktorým hrával Nylander posledné dve sezóny v prvej formácii.

Matthews by zrejme volil opatrnejšie slová keby vedel, čo bude nasledovať. Nylander očakávania zatiaľ nenapĺňa a zámorské médiá podrobili spoluprácu útoku, v ktorom ešte figuruje Zach Hyman, veľkej kritike. Novinári si všimli, že rovnaký počet bodov ako Nylander v aktuálnej sezóne zaznamenal aj slovenský brankár Bostonu Jaroslav Halák.

Útočník dal v 19 zápasoch jeden gól a pridal dve asistencie, v štatistike Haláka figurujú 3 prihrávky v 25 zápasoch.

„Tri Halákove asistencie sú pre brankára vysoké číslo, v toľkých stretnutiach ako odohral Nylander sú tri body pre útočníka málo. Nehovoriac o tom, aký lukratívny konkrakt podpísal. Treba uznať, že Halák odohral o šesť zápasov viac,“ neskrýval iróniu portál TSN a doplnil, že snáď postupne v ofenzívnych štatistikách gólmana prekoná.

„Nikdy som neprežíval takú krízu ako teraz,“ priznal Nylander po prehre v ostatnom zápase proti Floride. Uviedol, že by prijal presun do hocijakého útoku, ktorý by priniesol nejakú chémiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #William Nylander