Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čaká ho tvrdý boj. Odpálil ho dvoma gólmi

Prvý zápas ozdobil dvoma gólmi. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu. Chýbala len víťazná bodka. Peter Cehlárik si v noci na štvrtok odbil svoju tohtosezónnu premiéru v zámorskej NHL.

17.01.2019 11:52 , aktualizované: 18:50
Bruins Flyers Hockey Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik (vľavo) v drese Bostonu Bruins.
debata

Po boku Davida Krejčího a Jaka DeBruska odohral vo Philadelphii vydarený duel, no ani jeho dva góly nestačili Bostonu na zisk čo i len bodu. Flyers zvíťazili 4:3. Cehlárik zvyšoval v prvej tretine na 2:0 pre hostí a v závere upravil na konečných 3:4.

„Cítil som sa na ľade dobre a páčilo sa mi, ako hrala naša formácia. Škoda, že sme nevyhrali. Každý v našom útoku priniesol do hry niečo potrebné. Jake je neuveriteľne rýchly. Snažili sme sa držať puk v útočnom pásme a vytvoriť si nejaké príležitosti,“ hodnotil duel 23-ročný rodák zo Žiliny.

Slovenského krídelníka pochválil aj tréner Bruins Bruce Cassidy. „Bol skvelý. Teraz premýšľame, prečo sme ho nezavolali do prvého tímu oveľa skôr. Samozrejme, šlo len o jeden zápas. Puk si ho sám nachádzal a on ho dvakrát poslal do siete. Bol silný v hre s pukom, vytvoril niekoľko dobrých situácií a hral umne v strednom pásme,“ uviedol Cassidy pre klubovú stránku.

O tom, že Cehlárik výkonom naozaj zaujal, jasne svedčí fakt, že bol na ľade pri záverečnej hre bez brankára. Šikovne tečoval strelu jedného z lídrov tímu Brada Marchanda.

„Nechceme byť prehnane nadšení, hoci momentálne sme,“ prezradil kouč Bostonu s úsmevom a dodal: „Dáme mu čas a uvidíme, či vhodne zapadne do mužstva. Boli by sme veľmi radi, keby sa zase výraznejšie presadil niekto z hráčov, ktorých sme si vybrali v draftoch a využil svoju príležitosť. Stále je mladý a veríme, že nás presvedčí.“

Premiéru v NHL si Cehlárik odkrútil už počas svojej prvej sezóny v NHL 2016/17. Za Bruins vtedy odohral 11 stretnutí a zaznamenal dve asistencie. V minulom ročníku dostal šancu v šiestich súbojoch, strelil gól a pridal jednu asistenciu.

Pred stredajším stretnutím prezradil, že novú šancu v prvom tíme chce využiť čo najlepšie. „Nejde len o góly. Musím ukázať, že moja hra je na dostatočnej úrovni, aby som mohol pravidelne hrať v NHL. V ostatných dueloch v AHL som tvrdo pracoval a prišla aj odmena v podobe bodov,“ vravel ešte v utorok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Cehlárik (@petercehlarik),

Aj Cassidy zdôrazňoval, že Cehlárik by už mal vedieť, čo sa od neho v prvom tíme očakáva. „Je jedným z lídrov Providence, zaslúži si príležitosť. Prichádza nový test, kde musí potvrdiť, že dokáže na ľade robiť správne rozhodnutia. Je šikovný a múdry a aj v defenzíve vie, čo robiť. Keď tu bol naposledy, nie vždy sa správne rozhodol, či má puk potiahnuť dopredu alebo prihrať spoluhráčom,“ pridal Cassidy pre bruins.nhl.com.

Zápas vo Philadelphii príliš nevyšiel brankárovi Jaroslavovi Halákovi. Inkasoval štyri góly z devätnástich striel a štvrtý inkasovaný gól ho veľmi mrzel.

„Som frustrovaný. Štvrtý gól som mal chytiť. Mohol to byť iný zápas. Mal som v tretej tretine urobiť jeden kľúčový zákrok, ale nezvládol som to,“ priznal skúsený brankár.

Agentúrny článok sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Boston Bruins #Peter Cehlárik