Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára hral, Halák sa prizeral. Boston zdolal pod holým nebom Chicago

Novoročné Winter Classic 2019 v rámci zámorskej NHL vyhrali v utorok hokejisti Bostonu nad Chicagom 4:2.

01.01.2019 22:33 , aktualizované: 02.01.2019 06:23
debata
Zdeno Chára so spoluhráčmi z Bostonu po triumfe... Foto: Reuters, Aaron Doster
Zdeno Chára Zdeno Chára so spoluhráčmi z Bostonu po triumfe nad Chicagom vo Winter Classic.

Duel pod holým nebom v univerzitnom centre na štadióne Notre Dame sa hral v Indiane, prvýkrát mimo rovnakého štátu domáceho tímu, ktorým boli Blackhawks. Priamo na tribúnach si duel pozrelo 76.126 divákov.

V drese hosťujúcich Bruins odohral stretnutie slovenský kapitán Zdeno Chára, jeho spoluhráč a krajan Jaroslav Halák kryl zo striedačky chrbát brankárskemu kolegovi Tuukkovi Raskovi z Fínska.

O výhre „medveďov“ rozhodol v tretej tretine 25-ročný americký útočník Sean Kuraly, hostia ešte pri powerplay Chicaga spečatili výsledok gólom do prázdnej bránky. Chicago hralo prestížne Winter Classic už štvrtýkrát, Boston tretíkrát.

„Každý z nich je výnimočný, ale tie víťazné sa lepšie pamätajú. Super zápas a nádherná atmosféra. Vďaka všetkým fanúšikom Bruins, ktorí nás prišli podporiť,“ uviedol Chára na svojom oficiálnom profile na facebooku.

V roku 2020 sa bude hrať Winter Classic v Dallase, domáci tím si na meno súpera ešte musí počkať.

„Je to len zápas základnej časti, ale ak nastúpite pred 76 000 divákmi a sníma vás národná televízia, máte obrovskú motiváciu zvíťaziť na takej obrovskej scéne,“ uviedol na portáli NHL Patrice Bergeron, ktorý ku gólu a asistencii pridal aj plusový bod a 13 víťazných vhadzovaní.

„Nebudem skrývať svoje emócie, prečo by som aj mal. Bola to úžasná zábava,“ pridal svoj komentár Sean Kuraly, strelec víťazného gólu.

„Veľmi sme chceli vyhrať pre našich fanúšikov a opúšťať túto nezabudnuteľnú hokejovú scénu s lepšími pocitmi. Mrzí nás výsledok, keďže sme väčšinu zápasu kontrolovali,“ podotkol kapitán Chicaga Jonathan Toews.

V druhej prestávke zápasu komisár profiligy Gary Bettman oznámil, že v sezóne 2019/2020 sa bude hrať pod holým nebom aj zápas Calgary Flames – Winnipeg Jets v rámci Heritage Classic v meste Regina (Saskatchewan), resp. v rámci Stadium Series bude domáce Colorado Avalanche hostiť súboj s ešte neznámym súperom.

Verejnosť sa tiež dozvedela, že duel All Star sa v roku 2020 bude konať tretíkrát v St. Louis. V rokoch 1970 a 1988 sa hralo v St. Louis Arena a teraz sa prvýkrát bude hrať v Enterprise Arena (24.-26. januára).

V nočnom zápase si Nashville na vlastnom ľade poradil s Philadelphiou 4:0. Dva góly strelil Viktor Arvidsson, čisté konto mal brankár Juuse Saros. Hokejisti Vegas zdolali doma Los Angeles 2:0, o čo sa shutoutom pričinil brankár Marc-Andre Fleury.

Winter Classic 2019

Chicago – Boston 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Góly: 9. Perlini (Kämpf, Sikura), 32. Kahun (Gustafsson, Toews) – 13. Pastrňák (P. Bergeron), 39. P. Bergeron (Pastrňák, Krug), 51. Kuraly (Wagner, Grzelcyk), 60. Marchand (Krejčí)
Zdeno Chára (Boston) odohral 19:12 min, 4 „hity“ a 3 zblokované stre­ly

Ďalšie výsledky NHL:

Nashville – Philadelphia 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Góly: 23. C. Smith (Fiala), 33. Arvidsson (Johansen, Hartman), 47. Arvidsson (Ellis), 52. Grimaldi (Rinaldo)

Vegas – Los Angeles 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly: 44. Pirri (Eakin, Schmidt), 60. Tuch (Engelland, Pirri)

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Winter Classic Games 2019