Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bodové suchoty Tatara pokračujú, Crosby v súboji rivalov zatienil Ovečkina

Hokejisti Montrealu v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Colorada 1:2.

20.12.2018 06:41 , aktualizované: 07:13
Tomáš Tatar Foto: ,
Slovenský krídelník Montrealu Tomáš Tatar v zápase proti Coloradu.
debata

Canadiens viedli od 6. minúty po presilovkovom góle Brendana Gallaghera, no domáci dokázali skóre otočiť zásluhou svojho jagavého prvého útoku – v druhej tretine vyrovnal na 1:1 Mikko Rantanen a v 41. minúte strelil víťazný gól kapitán „lavíny“ Gabriel Landeskog.

Fínsky krídelník Rantanen si vďaka zisku dvoch bodov (1+1) upevnil vedenie v tabuľke produktivity, kraľuje jej s 58 bodmi pred spoluhráčom Nathanom MacKinnonom (55), ten proti Montrealu nazbieral dve asistencie.

Tatar odohral 16:55 min. a bodovo sa nepresadil už v piatom zápase za sebou.

V druhom nočnom dueli Pittsburgh triumfoval na ľade Washingtonu 2:1 a zastavil tak víťazné ťaženie obhajcu titulu. Capitals predtým vyhrali päť zápasov v rade. Gólom a asistenciou sa na výhre Penguins podieľal kapitán Sidney Crosby.

Bodovo naprázdno vyšiel kanonier „Caps“ Alexander Ovečkin, ktorý dosiaľ ťahal sériu šiestich zápasov s aspoň jedným streleným gólom a šnúru 14 stretnutí s aspoň jedným kanadským bodom.

To, že sa hráči Washingtonu a Pittsburghu neznášajú, ukázala hneď prvá minúta. V nej domáci útočník Tom Wilson v pästnej výmene knokautoval Jamieho Oleksiaka a obaja kapitáni Crosby s Ovečkinom potom na seba pokrikovali zo striedačiek.

Brankár Matt Murray zneškodnil 31 striel hráčov Capitals. „Máme na čom stavať. Sú to naši súperi z jednej divízie, je medzi nami rivalita. Tieto intenzívne, vybičované zápasy v nás prebúdzajú to najlepšie. Chápeme, že musíme preukazovať rovnakú chuť po víťazstve v každom stretnutí, ak chceme naďalej víťaziť,“ zhodnotil Crosby pre spravodajskú televíziu TSN.

Gólman Braden Holtby nepustil za svoj chrbát 28 streleckých pokusov Penguins. „Bol to zápas na výbornej úrovni, hodný play off. Taký sme nehrali od minuloročného finále proti Vegas. Samozrejme sa nechcete ocitnúť na strane, ktorá prehrá, ale dnes podali oba tímy výborný výkon a máme sa z čoho poučiť,“ uviedol Holtby.

Sumáre NHL – streda:

Washington – Pittsburgh 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Góly: 27. Eller (T. Wilson) – 30. Crosby (Malkin, Letang), 39. Rust (Guentzel, Crosby)

Colorado – Montreal 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 25. Rantanen (MacKinnon), 41. Landeskog (MacKinnon, Rantanen) – 6. Gallagher (Petry, Drouin) Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:55 min, 0+0

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Sidney Crosby