Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozdáva jeden bodyček za druhým. Černák hrá viac, počúva chvály

Pôvodne to mal byť len krátky záskok za zraneného spoluhráča. Erik Černák sa však drží v zostave Tampy Bay v zámorskej NHL už štrnásť stretnutí a jeho minutáž sa vyšplhala už na približne 20 minút na zápas.

09.12.2018 18:46
3. Erik Černák Foto: ,
Erik Černák v drese Tampy Bay.
debata

Talentovaného slovenského obrancu vytiahli Lightning do prvého tímu v prvej polovici novembra po zranení Antona Stralmana. Dvadsaťjedenročný Košičan zaujal hneď v prvom súboji v Buffale. Po ňom ešte nevedel odhadnúť, či vydrží v mužstve jeden zápas, dva alebo viac.

Že bude pevnou súčasťou obrany Tampy aj o mesiac asi sám ani len netušil. Dokonale však využil absenciu svojho švédskeho spoluhráča, ktorého vyradilo z hry zranenie v hornej časti tela. Teraz, keď sa blíži návrat 32-ročnej opory zadných radov do zostavy (už trénuje s tímom), vynára sa otázka, čo Lighting urobia s Černákom.

„Erik naskočil do NHL vynikajúco. Hráva veľa a pravidelne proti najlepším útočníkom súpera. Na to, že nemá skúsenosti a stále je mladý hráč, to zvláda vynikajúco. Bol v náročnej pozícii, ale vyrovnal sa s ňou skvele,“ chváli Stralman Černáka.

Tampa víťazí, v sobotu rozstrieľala Colorado 7:1 a drží sa na čele celej súťaže. Aj preto nechcú v klube uponáhľať Stralmanov návrat. „Nie je dôvod, aby sme sa ponáhľali. Samozrejme, že najradšej by som už hral, ale rozumnejšie je robiť postupné kroky a vrátiť sa až keď budem stopercentný,“ priznáva pre nhl.com švédsky bek.

Černák si počas jeho neprítomnosti v 14 zápasoch pripísal štyri asistencie, má aj sedem plusiek v hodnotení plus/mínus a súperov drží na dištanc aj vynikajúcou hrou telom. Rozdal už 46 bodyčekov, v sobotu s Avalanche ich predviedol šesť.

Po zaradení Stralmana do zostavy sa buď zníži jeho minutáž alebo ho vedenie tímu pošle späť na farmu, aby pravidelne hrával veľa a naskakoval aj v presilovkách a oslabeniach.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #Erik Černák