Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V našom meste bude hokej, tešia sa v Seattli. Stane sa 32. tímom NHL

Americké mesto Seattle sa stane 32. účastníkom kanadsko-americkej hokejovej súťaže NHL. Rozhodla o tom Rada guvernérov na utorkovom zasadnutí, a to jednohlasne.

04.12.2018 18:32 , aktualizované: 18:37
Seattle Arena Foto:
Takto by mala vyzerať aréna Seattlu po vstupe do NHL.
debata

Svoj súhlas vyslovilo všetkých 31 guvernérov. Seattle sa stane súčasťou najslávnejšej hokejovej ligy na svete v sezóne 2021/2022.

„Dostala som informáciu, že to bolo to jednoznačné. V našom meste bude hokej,“ netajila svoju radosť po vyhlásení výsledku starostka spomenutého mesta Jenny Durkanová.

O možnosti rozšíriť ligu o ďalší tím, ktorý bude zaradený do Západnej konferencie, sa hovorilo už dlhodobo. Financie zabezpečí investičná spoločnosť Oak View Group, ktorú vlastnia miliardár David Bonderman a filmový producent Jerry Bruckheimer. Tí už predložili aj dokumenty ohľadom renovácie KeyAreny, v ktorej sa budú hrať hokejové stretnutia.

Seattle by malo za vstup do NHL zaplatiť 650 miliónov amerických dolárov. Očakáva sa, že investícia sa klubu vráti rýchlo, keďže pár mesiacov dozadu firma zaregistrovala v priebehu dvanástich minút 10-tisíc žiadostí o celosezónne permanentky.

Do KeyAreny sa veľká športová súťaž vráti po roku 2008, kedy zanikol klub basketbalovej NBA Seattle Supersonics.

Západnú konferenciu naposledy rozšíril tím Vegas Golden Knights, a to v sezóne 2017/2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Seattle