Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odmena za trpezlivosť? Viac ako 40 miliónov dolárov

Musel si počkať do poslednej chvíle. Trpezlivosť sa mu však vyplatila. Výsledkom je šesťročná zmluva na 41,4 milióna dolárov.

02.12.2018 07:08
William Nylander Foto: ,
William Nylander v drese Toronta.
debata

Klub zámorskej NHL Toronto Maple Leafs a talentovaný švédsky útočník William Nylander sa v sobotu krátko pred uplynutím posledného možného termínu dohodli na novom kontrakte. Dvadsaťdvaročný majster sveta z Kolína 2017 (so 7 gólmi najlepší strelec turnaja) nakoniec podpísal lukratívnu zmluvu, podľa ktorej si priemerne ročne zarobí až 6,9 milióna amerických dolárov.

Ak by obe strany nenašli v sobotu spoločný kompromis, musel by Nylander stráviť aktuálnu sezónu mimo NHL. „Skvelá správa. Dúfam, že sa k nám pridá čo najrýchlejšie,“ reagoval hviezdny center Auston Matthews, s ktorým hrával Nylander posledné dve sezóny v prvej formácii.

Generálny manažér Toronta Kyle Dubas priblížil posledné hodiny dlho sa ťahajúcej ságy. „Zazvonil mi telefón a William sa ma spýtal, či sa chceme dohodnúť. Po komunikácii s jeho agentom už bolo jasné, že sme na dobrej ceste,“ povedal Dubas pre TSN.

Maple Leafs pristupovali k zmluve s Nylanderom veľmi opatrne, keďže na budúce leto musí klub podpísať dlhodobé kontrakty s ďalšími dvoma mladými hviezdami Matthewsom a Mitchom Marnerom. Nylander je rodák z Calgary, kde v čase jeho narodenia pôsobil otec Michael.

Niekdajší vynikajúci center odohral v NHL takmer 1000 zápasov. Prvé skúsenosti so slávnou ligou už má aj Williamov mladší brat Alexander. Osmička draftu spred dvoch rokov už za Buffalo odohrala sedem duelov, momentálne pôsobí na farme v AHL.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto Maple Leafs #William Nylander