Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington vďaka koncertu Bäckströma predĺžil sériu výhier, ďalší skrat Wilsona

Hokejisti Washingtonu zdolali v noci na sobotu v zámorskej NHL na domácom ľade New Jersey 6:3 a natiahli sériu víťazstiev už na sedem zápasov. Vďaka výhre sa vyhupli na čelo Metropolitnej divízie, kde majú náskok jedného bodu pred druhým Columbusom.

01.12.2018 07:08 , aktualizované: 07:40
Nicklas Bäckström Foto: ,
Center Washingtonu Nicklas Bäckström kompletizuje hetrik do bránky New Jersey, obranný zákrok Taylora Halla nepomohol.
debata

Obhajcu titulu doviedol k triumfu švédsky center Nicklas Bäckström, ktorý sa blysol hetrikom a pridal k nemu aj jednu asistenciu. Potvrdil tak parádnu formu, v uplynulých 14 stretnutiach nazbieral 19 bodov (7+12).

Jeho spoluhráč z prvého útoku Alexander Ovečkin prispel k výhre gólom a dvomi asistenciami. Devils prehrali štvrtý duel za sebou.

„Je ako chrbtica nášho tímu. V každom zápase ukazuje, že dokáže všetko. Výborne bráni i útočí, môže nastúpiť v presilovkách i oslabeniach. Myslím si, že je to aktuálne jeden z najlepších hráčov,“ pochválil svojho spoluhráča Bäckströma na webe nhl.com brankár Washingtonu Braden Holtby, ktorý prispel k víťazstvu 33 úspešnými zákrokmi.

Zápas nedohral domáci krídelník Tom Wilson. Hráč s kontroverznou povesťou vsietil druhý gól Capitals, už svoj siedmy v deviatich stretnutiach po návrate do zostavy po odpykaní si trestu.

V druhej tretine však dal o sebe opäť vedieť v negatívnom zmysle, keď lakťom zozadu trafil ničnetušiaceho centra hostí Bretta Seneyho do hlavy a poslal ho na ľad. Wilson dostal za zákrok trest v hre a putoval pod sprchy. Seney zamieril do šatne, v tretej tretine sa ale do hry vrátil.

Wilson s trestom v hre za nedovolený úder do hlavy dostane automaticky stopku na ďalší zápas, ako viacnásobný previnilec však bude zrejme čeliť ďalšiemu vyššiemu trestu od ligovej disciplinárky. Útočník Washingtonu dostal za tvrdý úder do hlavy Oskara Sundqvista zo St. Louis v záverečnom zápase prípravy 20-zápasový dištanc. Trest mu liga neskôr zredukovala na 14 stretnutí.

Sumáre NHL

Florida – Buffalo po predĺžení 3:2 (1:1, 0:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 19. McCann (Matheson, Vatrano), 52. Dadonov (Huberdeau, Yandle), 63. Barkov (Huberdeau, Ekblad) – 11. Skinner (S. Reinhart, Eichel), 23. S. Reinhart (Eichel, Ullmark)

Washington – New Jersey 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Góly: 4. Bäckström (Ovečkin, Kempný), 21. T. Wilson (Niskanen), 46. Burakovsky (Kempný, Bäckström), 51. Bäckström (Kuznecov, Carlson), 59. Ovečkin, 60. Bäckström (Ovečkin) – 30. Zajac (Coleman), 53. Hischier, 59. Marcus Johansson (Hischier, Hall)

Carolina – Anaheim 1:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 19. Svečnikov (D. Hamilton, Aho) – 57. Aaberg (Henrique, Montour), 62. Getzlaf (H. Lindholm, Rakell)

Calgary – Los Angeles 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly: 1. Backlund (Brodie, S. Bennett), 48. J. Gaudreau (E. Lindholm, M. Tkachuk), 60. Backlund (M. Tkachuk, E. Lindholm), 60. Monahan (Backlund) – 34. Kempe (Wagner)

Colorado – St. Louis 2:3 po predĺžení (0:2, 1:0, 1:0 – 0:1)
Góly: 22. Zadorov, 43. Rantanen – 5. Tarasenko (Edmundson, Barbašev), 20. A. Steen, 62. Parayko (Edmundson)

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #New Jersey Devils #Nicklas Bäckström