Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh prehral piaty zápas za sebou, neuspelo ani Colorado s Daňom

Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili nad hráčmi Pittsburghu Penguins 2:1 v stredajšom stretnutí zámorskej NHL.

08.11.2018 06:47 , aktualizované: 08:08
Sidney Crosby, Washington Capitals Foto: ,
Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby a oslavujúci hráči Washingtonu.
debata

O triumfe aktuálneho obhajcu Stanleyho pohára rozhodol 74 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času T. J. Oshie. Pre amerického útočníka to bol ôsmy gól v sezóne. Oshie skóroval v druhom striedaní od návratu zo šatne, kam musel odísť po údere do hlavy od Jevgenija Malkina.

V prvej tretine ho navyše zasiahol hokejkou do tváre obranca Olli Määttä, čo si vyžiadalo dva stehy. „Moja tvár je trochu ‚na kašu‘, ale cítim sa veľmi dobre. Neviem, či som niekedy odohral podobný zápas, ale som rád, že som sa po oboch zákrokoch vrátil do hry. Musím sa poďakovať trénerom a lekárom, ktorí sa postarali, aby som bol v poriadku,“ uviedol Oshie pre oficiálny ligový web.

Ďalším strelcom Capitals bol ich kapitán Alex Ovečkin. Proti Penguins strelil 235. kariérny gól v presilovej hre a v historických tabuľkách sa posunul na ôsme miesto. Na legendu Pittsburghu Maria Lemieuxa stráca už iba jeden gól.

Brankár tímu z hlavného mesta USA Braden Holtby zneškodnil 41 striel „tučniakov“ a ukončil osobnú trojzápasovú sériu prehier. „Pittsburgh hral veľmi dobre. Naozaj dali zo seba všetko,“ pochválil súpera Holtby.

Jediným úspešným strelcom Pittsburghu bol kapitán Sidney Crosby. Ovečkin aj Crosby skórovali v rovnakom dueli po deviatykrát v kariére. Brankár Casey DeSmith si pripísal 20 úspešných zákrokov. Penguins prehrali v piatom zápase v rade.

„Niekedy sa to stáva. Hráte dobre a výsledok nepríde. Musíme stavať na našich dobrých výkonoch. To som povedal aj hráčom po zápase,“ povedal kouč „tučniakov“ Mike Sullivan.

V ďalšom dueli Colorado podľahlo doma Nashvillu 1:4. Víťazstvo Predators zariadil hetrikom Colton Sissons. Slovenský útočník Marko Daňo odohral v drese Avalanche takmer sedem minút, zaznamenal jednu strelu a jeden mínusový bod.

Sumáre NHL – streda:

Washington – Pittsburgh 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 28. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 59. Oshie (Carlson, Kuznecov) – 13. Crosby (Hagelin)

Colorado – Nashville 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Góly: 28. Calvert (Girard, MacKinnon) – 14. Sissons (Bonino, Ekholm), 18. Sissons (Josi, Bonino), 40. Sissons (Turris, Fiala), 58. Hartman (Bonino, P.K. Subban)

Anaheim – Calgary 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Góly: 9. Silfverberg (Cogliano, J. Larsson), 12. Henrique (Manson, Aaberg), 47. Getzlaf (Rakell, Fowler) – 18. M. Tkachuk (E. Lindholm, Giordano), 47. Jankowski

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Pittsburgh Penguins