Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahnevaný Tatar: Stratili sme body, ktoré mali byť naše

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar síce v utorok v zámorskej NHL dvakrát skóroval, ale ani to nepomohlo Montrealu v súboji na ľade New Yorku Rangers.

07.11.2018 12:48
Henrik Lundqvist, Tomáš Tatar Foto: ,
Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist likviduje šancu Tomáša Tatara.
debata

Canadiens v slávnej Madison Square Garden viedli 3:1, ale napokon prehrali 3:5. A prsty v tom mal tak trochu aj Tatar. V 33. minúte totiž hostia vyhrávali o dva góly a mali presilovku o dvoch korčuliarov, no o túto výhodu prišli po faule slovenského krídelníka. Domáci ešte pred druhou sirénou skorigovali a v tretej časti pridali ďalšie tri zásahy. „Ak by sme dali ešte jeden gól, mohlo to dopadnúť úplne inak. My sme im však nechali nádej. Nazbierali sme niekoľko zbytočných vylúčení, jedno som mal aj ja. Niečo také sa nemôže stávať,“ prezradil Tatar pre Montreal Gazette.

Slovenský reprezentant otvoril skóre zápasu už po 23 sekundách prvej tretiny a po druhý raz poslal hostí do vedenia v 25. min, v oboch prípadoch skóroval pomedzi betóny skúseného švédskeho gólmana Henrika Lundqvista. Boli to štvrtý a piaty gól 27-ročného krídelníka v tejto sezóne. Tatar sa napriek prehre svojho tímu stal treťou hviezdou zápasu.

Ako výhovorku mohli hokejisti Montrealu spomenúť únavu, veď v pondelok absolvovali víťazný zápas na ľade New Yorku Islanders a utorkový súboj bol pre nich štvrtý v rozpätí šiestich dní. Vyjadrenia hráčov sa však týmto smerom neuberali. „Náskok 3:1 sme si mali jednoznačne udržať, na to neexistuje žiadna výhovorka. Musíme sa z toho poučiť a v budúcnosti sa podobných chýb vyvarovať. Stratili sme body, ktoré mali byť naše,“ myslí si Tatar.

Montrealu po pätnástich zápasoch patrí v tabuľke Východnej konferencie 5. miesto so ziskom osemnástich bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens