Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nevídané! Dva góly za dve sekundy, Montreal stanovil nový rekord súťaže

Hokejisti Montrealu Canadiens stanovili nový rekord súťaže vo štvrtkovom zápase zámorskej NHL proti Washingtonu Capitals, v ktorom zvíťazili 6:4.

02.11.2018 11:00
Montreal Canadiens Foto: ,
Radosť hráčov Montrealu Canadiens v zápase proti Washingtonu.
debata (1)

Triumf kanadského tímu sa pritom nerodil ľahko, pretože domáci ešte na konci 57. minúty prehrávali 3:4. Gólmi Jesperiho Kotkaniemiho, Maxa Domiho a Joela Armiu však otočili stav vo svoj prospech. Posledné dva presné zásahy duelu pritom od seba delili iba dve sekundy a v takom krátkom intervale ešte nikto v histórii NHL neskóroval.

Rozhodujúci gól dosiahol 22 sekúnd pred treťou sirénou Domi, ktorý unikol po ľavom krídle a strelou švihom prekonal Bradena Holtbyho. „Caps“ zareagovali na nepriaznivý vývoj odvolaním brankára, ale v powerplay nedokázali vyrovnať.

Naopak, po prehranom buly v strede klziska získal puk do svojej moci Armia a presnou strelou ho poslal do odkrytej siete. Stalo sa tak v čase, keď do konca stretnutia zostávalo iba 20 sekúnd.

„Je to veľké víťazstvo. Začali sme výborne, ale potom sme trochu povolili plynový pedál a Washington je skúsený tím, ktorý to využil. Náš tím však ukázal charakter a musím pochváliť najmä Jesperiho Kotkaniemiho, ktorý sa presadil dvakrát. Atmosféra v hale bola najhlučnejšia za ostatné obdobie,“ povedal pre oficiálny ligový web Domi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Washington Capitals