Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Laine pobláznil krajanov. V Helsinkách im predviedol hetrikovú šou

Hokejisti Winnipegu zvíťazili vo štvrtkovom zápase zámorskej hokejovej NHL nad Floridou 4:2. Súboj sa neuskutočnil v Severnej Amerike, ale hostili ho fínske Helsinki ako súčasť NHL Global Series.

01.11.2018 22:10 , aktualizované: 23:34
Patrik Laine Foto: ,
Patrik Laine v drese Winnipegu pred zápasom NHL v Helsinkách.
debata

Hviezdou duelu bol na radosť vypredanej Hartwall Areny fínsky útočník Patrik Laine, ktorý o triumfe Jets rozhodol hetrikom. Prvý a druhý gól dosiahol v presilovkách, v oboch prípadoch mu asistovali skúsení Blake Wheeler a Dustin Byfuglien.

Laine vyrovnával na 2:2 a dosiahol aj víťazný presný zásah. V záverečných sekundách stretnutia spečatil triumf Jets gólom do prázdnej bránky pri power-play súpera.

V súboji dvoch mladých fínskych osobností NHL tak bol smutnejší dvadsaťtriročný kapitán Panthers Aleksander Barkov, ktorý si pripísal jednu asistenciu. Prehru musel stráviť aj ďalší fínsky útočník Juho Lammikko. Odveta sa odohrá opäť v Helsinkách v piatok od 19:00 SEČ.

„Ani si nedokážete predstaviť, aký je to pocit. Asi by som sa cítil inak, keby sa mi prvé zápasy vydarili. Hral som dosť zle. Dočkať sa takej odmeny je úžasné. Je skvelé byť späť doma,“ povedal po zápase Laine.

Dvojka draftu z roku 2016 si tak v 13. dueli sezóny vylepšila doteraz chudobnú zbierku piatich bodov za tri góly a dve asistencie, skórovala prvýkrát po päťzápasovom pôste.

Winnipeg sa ziskom dvoch bodov dostal na druhú priečku tabuľky Západnej konferencie za Nashville, Florida je stále na dne hodnotenia Východnej konferencie.

V tejto sezóne sa už hral jeden zápas základnej časti NHL v Európe, v Göteborgu 6. októbra New Jersey porazilo Edmonton 5:2. Vlani sa kluby slávnej ligy vrátili na starý kontinent po šiestich rokoch dvoma duelmi v Štokholme medzi Ottawou a Coloradom.

Po dvoch zápasoch v Helsinkách by sa mala NHL vrátiť do Európy o rok. V predbežných úvahách je štart sezóny v Prahe a v novembri zápasy v Štokholme.

Florida – Winnipeg 2:4 (0:1, 2:1, 0:2) – hralo sa v Helsinkách (Fín.)
Góly: 25. Yandle (Barkov, Hoffman), 38. Dadonov (Matheson, Bjugstad) – 19. M. Perreault (Little, Byfuglien), 36. Laine (Wheeler, Byfuglien), 44. Laine (Wheeler, Byfuglien), 60. Laine (Scheifele, Wheeler)

debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Winnipeg Jets #Patrik Laine