Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tatar kraľuje štatistikám Montrealu. Kouč: Je súťaživý a spoluhráči ho majú radi

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar zažíva výborný štart sezóny v zámorskej NHL. Po prestupe do kanadského Montrealu Canadiens sa ihneď zaradil do elitnej formácie a za dôveru sa trénerovi Claudovi Julienovi odpláca produktivitou.

16.10.2018 11:37
Tomáš Tatar. Foto: ,
Tomáš Tatar v obklopení spoluhráčov Montrealu po góle proti Detroitu.
debata (1)

V úvodných piatich stretnutiach nového ročníka dosiahol už tri góly a štyri asistencie, pričom v ostatných dvoch vystúpeniach sa zhodne prezentoval tromi bodmi.

V pondelňajšom nočnom súboji proti Detroitu Red Wings pomohol „habs“ k triumfu 7:3 jedným presným zásahom a dvoma prihrávkami, čo mu vynieslo honor druhej hviezdy zápasu.

„Bolo výnimočné nastúpiť proti Detroitu, kde mám viacero kamarátov a bývalých spoluhráčov. Podali sme veľmi dobrý výkon a duel sme kontrolovali napriek tomu, že v tretej tretine sme súperovi dovolili znížiť. Už pred začiatkom sezóny som hovoril o tom, že mužstvo drží spolu a cítim tu tímového ducha. To, že sa darí jednotlivcom ide ruka v ruke s tým, že klub dosahuje dobré výsledky. Sme šťastní, že momentálne hráme dobre, ale ešte je príliš skoro na to, aby sme niečo hodnotili,“ povedal 27-ročný krídelník v rozhovore pre oficiálny web zámorskej profiligy.

Tatar pribudol do kádra Canadiens pred mesiacom, keď putoval v rámci výmeny za kapitána Maxa Paciorettyho z Las Vegas do Montrealu. Zatiaľ čo „zlatým rytierom“ a ani samotnému americkému útočníkovi sa zatiaľ nedarí, kanadský tím so slovenským krídelníkom príjemne prekvapuje a drží sa v popredí Východnej konferencie.

„Myslím si, že ak sa pozriete na jeho góly, uvidíte, že nie sú príliš pekné a nebude si ich neustále púšťať zo záznamu, ale pomáhajú nášmu tímu. Tomáš je zároveň šikovný, má dobrú strelu a dokáže dlho podržať puk,“ vyjadril sa o Tatarovi pre kanadskú televíziu Sportsnet jeho spoluhráč Jonathan Drouin.

Tomáš Tatar z Montrealu usmerňuje puk za chrbát... Foto: SITA/AP, Graham Hughes
Tomáš Tatar, Jimmy Howard Tomáš Tatar z Montrealu usmerňuje puk za chrbát brankára Detroitu Jimmyho Howarda.

Ilavský rodák v minulej sezóne na konci základnej časti zažil prvú výmenu v zámorskej profilige. Z Detroitu zamieril do Las Vegas, ale v rozbehnutom tíme vtedajšieho nováčika súťaže sa nepresadil. V súčte dlhodobej časti a play off odohral 28 zápasov s bilanciou 5+3 vrátane štartov vo finále Stanleyho pohára.

V Montreale Tatar už takmer vyrovnal svoj bodový zisk z „mesta hriechu“, keď v piatich vystúpeniach dosiahol tri góly a štyri asistencie. Momentálne je v kádri Canadiens najproduktívnejším hráčom, najlepším strelcom aj najlepším mužom v bodovaní +/-.

„Je súťaživý. Na tréningy prichádza so zápasovým nasadením a myslím si, že si hru užíva. Svoj entuziazmus rozširuje aj medzi ostatných a spoluhráči ho majú radi. Je to vynikajúci človek,“ chválil Slováka tréner Montrealu Julien.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Claude Julien