Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Obhajca vstúpil do sezóny vo veľkom štýle. Odskákali si to Chára s Halákom

Hokejisti Washingtonu Capitals úspešne vykročili za obhajobou titulu v zámorskej NHL, vo svojom úvodnom zápase nového ročníka rozdrvili na domácom ľade Boston 7:0.

04.10.2018 06:32
Jaroslav Halák Foto: ,
Striedanie brankárov vo Washingtone. Jaroslav Halák (41) inkasoval dvakrát.
debata

V drese Bruins sa predstavili aj dvaja Slováci, kapitán hostí Zdeno Chára si počas 18:36-minútového pobytu na ľade pripísal tri strelecké pokusy a dve mínusky, brankár Jaroslav Halák zasiahol do hry až v 28. minúte za stavu 5:0 pre domácich, keď po piatom góle vystriedal medzi žŕdkami Fína Tuukku Raska. Z 18 striel inkasoval dva góly.

„Nemám chuť ani hovoriť o výkone nášho tímu. Treba sa pozrieť v prvom rade na seba. Som tam na to, aby som dal svojmu mužsvu šancu zvíťaziť, čo sa dnes nestalo. Dostal som tri ľahké góly. Musím sa pozrieť do zrkadla a čím skôr to odčiniť,“ sypal si popol na hlavu Rask.

Jeho náhradník Halák, hoci naskočil do hry v náročnej situácii, dokázal v prvom súťažnom vystúpení v drese Bostonu pomôcť tímu a pribrzdiť trochu súpera v rozlete. „Chytal dobre. Bol náš najlepší hráč. A to nikdy nie je dobrá vizitka pre tím, keď najlepší hráč je náhradný brankár,“ poznamenal tréner hostí Bruce Cassidy.

Vo Washingtone si užili diváci veľkolepý hokejový večer – najprv pred úvodným buly vyvesili pod strop Capital One Areny majstrovskú vlajku, ktorá bude Capitals pripomínať zisk ich premiérového titulu, a následne sa úradujúci šampión pohral s „medveďmi“ z Bostonu.

Alexander Ovečkin sa teší z gólu v zápase proti... Foto: SITA/AP, Nick Wass
Alexander Ovečkin Alexander Ovečkin sa teší z gólu v zápase proti Bostonu.

Washington od úvodu spustil na bránku súpera smršť, už v 24. sekunde viedol po góle T.J. Oshieho a v čase 1:47 pridal druhý zásah Jevgenij Kuznecov, keď po dvoch sekundách využil hneď prvú presilovku. Keď sa na začiatku druhej tretiny do streleckej listiny zapísal aj kapitán domácich Alexander Ovečkin, bolo jasné, že Boston odíde z hlavného mesta USA s debaklom.

Na drvivom víťazstve sa Kuznecov napokon podieľal dvoma gólmi, Nicklas Bäckström nazbieral tri asistencie, Ovečkin a Oshie mali zhodne bilanciu 1+1. Brankár „Caps“ Braden Holtby pochytal všetkých 25 striel, ktoré na neho smerovali, a zaknihoval si prvý shutout v základnej časti za uplynulých 18 mesiacov, celkovo už 33. v profiligovej kariére.

Na zápas nebude v dobrom spomínať Rask, ktorý dostal päť gólov z 19 striel a prepustil miesto v bránke Halákovi. Bruins sa vo Washingtone nedarí, prehrali tam 13. zápas v rade.

Sezónu 2018/2019 rozbehol v noci na štvrtok duel Toronta s Montrealom, v kanadskom derby Maple Leafs zvíťazili 3:2 gólom Austona Matthewsa zo 61. sekundy predĺženia.

Slovenský krídelník Tomáš Tatar vo svojom premiérovom súťažnom zápase v drese Canadiens nebodoval, odohral 17:08 min a na bránku súpera vyslal dve strely. Jeho krajan Martin Marinčin nedostal šancu v obrane Toronta, zápas sledoval z tribúny ako zdravý náhradník.

Sumáre NHL – streda:

Toronto – Montreal 3:2 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)
Góly: 13. Matthews (Rielly, Kadri), 39. Tavares (Kadri, Dermott), 62. Matthews (Marleau, Gardiner) – 10. Lehkonen (Domi, Byron), 40. A. Shaw (Domi, Kotkaniemi) Tomáš Tatar (Montreal) odohral 17:08 min, 2 strely. 2 „hity“

Washington – Boston 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Góly: 1. Oshie (Bäckström, Niskanen), 2. Kuznecov, 25. Ovečkin (Bäcsktröm, Oshie), 27. Dowd (Walker, Smith-Pelly), 28. Kuznecov (Carlson, Holtby), 36. Carlson (Ovečkin, Bäckström), 51. Eller (Stephanson, Orpik)
Zdeno Chára odohral 18:36 min, 0+0, –2, 3 strely, 2 „hity“, Jaroslav Halák (obaja Boston) odchytal 32:32 min, 16/18, úspešnosť 88.9%

Vancouver – Calgary 5:2 (1:0, 0:0, 4:2)
Góly: 14. E. Pettersson (L. Eriksson, Goldobin), 42. Goldobin (E. Pettersson, L. Eriksson), 43. Leipsic (Beagle, Gudbranson), 46. Virtanen (Sutter, Tanev), 60. Motte (Markus Granlund) – 44. M. Tkachuk (A. Czarnik, Hanifin), 49. Monahan (J. Gaudreau, Neal)

San Jose – Anaheim 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Góly: 8. E. Kane (Braun), 38. Hertl – 1. Comtois (Henrique, Silfverberg), 38. Rakell (Silfverberg, Getzlaf), 49. Montour (Rakell, Getzlaf), 51. Henrique (Silfverberg, Rakell), 60. Rowney (Street, Sherwood)

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Jaroslav Halák #Washington Capitals #Boston Bruins