Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie rozšírenie NHL sa blíži. Na vstup Seattlu sa teší najmä Vancouver

Vegas bolo príjemným oživením minulej sezóny. Už o dva roky by mohla zámorská NHL zažiť ďalšie rozšírenie. Do ligy by mal vstúpiť klub zo severozápadu USA - Seattle.

03.10.2018 17:00
Seattle Arena Foto:
Vizualizácia novej arény klubu Seattle, ktorý sa snaží dostať do NHL.
debata

Výkonný výbor súťaže jednohlasne odporučil Rade guvernérov, aby sa zaoberala prihláškou nového klubu. Majitelia klubov budú o tejto možnosti hlasovať už tento rok v decembri. Ak Seattle uspeje, stane sa 32. klubom v súťaži. Vstúpiť by do nej mal od sezóny 2020/21.

„Koncentrujeme sa na rok 2020, hoci tento termín ešte môžu ovplyvniť viaceré faktory, vrátane dátumu dostavby novej haly. Ak by vznikol nejaký problém, mohli by sme termín posunúť na rok 2021,“ tvrdí komisár NHL Gary Bettman.

„Seattle je jedno z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich miest v krajine. Jeho vstup do ligy by do nej priniesol geografickú rovnováhu, vznikla by pekná rivalita s Vancouvrom. Vo Vancouvri sú z tejto možnosti nadšení. Starostka Seattlu odviedla vynikajúcu prácu pri prezentácii projektu, v meste cítiť hokejové nadšenie,“ cituje Bettmana nhl.com.

Prezident Canucks Francesco Aquilini potvrdil slová Bettmana. „Je to skvelá správa. Chceme klub NHL v Seattli. Bolo by to vynikajúce pre Vancouver i celú ligu,“ uviedol Aquilini.

Vegas Golden Knights zaplatili za vstup do NHL 500 miliónov dolárov, v prípade Seattlu by malo ísť o 150 miliónov vyššiu čiastku. Rozširovací draft by mal prebehnúť rovnakým spôsobom ako pred rokom, keď mali jednotlivé tímy možnosť chrániť si sedem útočníkov, troch obrancov a brankára alebo osem ľubovoľných hráčov do pola a brankára.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Seattle