Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

O jedného menej. Sezónu na farme začne aj Jaroš

Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš napokon začne novú sezónu v nižšej zámorskej súťaži AHL. Vedenie klubu NHL Ottawa Senators ho tesne pred štartom ročníka poslalo na farmu do Belleville, informoval denník Ottawa Sun.

03.10.2018 07:46
Jaroš Foto: ,
Christián Jaroš v drese slovenskej reprezentácie.
debata

Manažment a tréneri Ottawy sa nakoniec rozhodli, že si ponechajú v prvom tíme iba 22 hráčov, hoci každý klub ich môže mať na súpiske až 23. Po konci prípravného kempu mali v kádri ôsmich obrancov a dvaja by teda nehrávali, čo by nebolo ideálne pre vývoj mladíkov, akých majú „senátori“ v defenzíve.

Bena Harpura, ktorému sa nevydaril kemp, nechceli poslať na farmu, lebo by ho predtým museli umiestniť na listinu nechránených hráčov. Takže sa museli rozhodnúť medzi dvojicou hráčov s dvojcestnými kontraktmi Jaroš – Maxime Lajoie.

Voľba napokon padla na slovenského zadáka. Ten má však veľkú šancu čoskoro sa vrátiť do prvého mužstva, v prípade zranení v obrane by ho zrejme ako prvého povolali z farmy.

Jaroš absolvoval premiéru v NHL už v minulej sezóne, keď odohral za Senators dva zápasy. Ottawa odštartuje sezónu aj bez slovenského útočníka Mariána Gáboríka, ktorý má stále problémy s chrbticou a klub ho podľa očakávania umiestnil na listinu zranených hráčov.

Na štarte novej sezóny NHL by sa tak mohlo objaviť v zostavách profiligových klubov šesť Slovákov – Jaroslav Halák, Zdeno Chára (obaja Boston), Martin Marinčin (Toronto), Richard Pánik (Arizona), Tomáš Tatar (Montreal) a Marko Daňo (Winnipeg).

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Ottawa Senators #Christián Jaroš