Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák zanechal v kempe Tampy skvelý dojem, sezónu však začne v AHL

Vedenie klubu NHL Tampa Bay Lightning poslalo slovenského obrancu Erika Černáka na farmu do Syracuse. Dvadsaťjedenročný hokejista tak začne sezónu v nižšej zámorskej súťaži AHL.

01.10.2018 09:36
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák.
debata

Černák odohral v príprave za Tampu päť zápasov, v ktorých nebodoval, ale zanechal skvelý dojem. „Blesky“ podľa zámorských médií dokonca uvažovali, že si ho ponechajú v prvom tíme, nedokázali však pre neho nájsť miesto.

Bez umiestnenia na waiver listinu by totiž mohol putovať na farmu z obrancov iba mladý Rus Michail Sergačov, ktorého si však tím chcel udržať. Napriek tomu by v určitej fáze sezóny mohol Černák dostať šancu v NHL.

Podľa The Athletic dokonca vedenie Lightning uvažuje o výmene Braydona Coburna alebo Slatera Koekkoeka. Ak by sa jedného z nich podarilo vytrejdovať, mohla by Tampa Černáka povolať do prvého tímu.

Košického odchovanca draftovali v roku 2015 LA Kings v 2. kole z celkového 43. miesta, do organizácie Tampy prišiel vo februári 2017 spolu s krajanom Petrom Budajom v rámci výmeny za Bena Bishopa. Na svoju premiéru v profilige stále čaká, minulú sezónu odohral za Syracuse Crunch 71 zápasov v AHL, v ktorých strelil päť gólov a pridal 13 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák