Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa. Jaroš zostal v prvom tíme Ottawy, tím začne s 8 obrancami

Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš zostal súčasťou tímu Ottawa Senators aj po skončení prípravného obdobia pred novou sezónou NHL.

01.10.2018 08:02
Christián Jaroš Foto: ,
Christián Jaroš.
debata

Tréner Guy Boucher sa rozhodol začať sezónu 2018/2019 s 13 útočníkmi a 8 obrancami a do zadných radov sa napokon vošli aj 22-ročný Slovák Jaroš a ešte o dva roky mladší Maxime Lajoie.

V minulotýždňovom prípravnom stretnutí Ottawa zdolala Chicago na jeho ľade (2:1) a podľa zámorských zdrojov práve v ňom sa obaja mladíci výrazne priblížili k prvému tímu Senators. Jaroš potom ešte nastúpil aj v sobotu doma proti Montrealu (3:0) a až po tomto súboji padla v jeho prípade definitíva.

Súbojom so Chicagom začne Ottawa nový súťažný ročník NHL vo štvrtok 4. októbra.

„Myslím si, že Max aj Jaroš boli výborní. Ukázali, že sú silní a neboja sa hýbať s pukom a korčuľovať. Pre obrancu je zrejme najťažšie rozohrať, keď súper forčekuje. Oni to robili s rozumom. Nahodiť puk na mantinel je predsa jednoduché,“ pochválil svojich mladých spoluhráčov brankár Senators Mike Condon na webe thehockeywriter­s.com..

„Pred každým zápasom Jarošovi vravím, aby hral uvoľnene a mal z toho zábavu. Samozrejme, musí byť aj sebavedomý a mať dostatok energie,“ povedal na adresu slovenského hráča v službách Ottawy jeho o sedem rokov starší kolega z obrany Mark Borowiecki.

Bývalý hráč Luley vo švédskej SHL Christián Jaroš dosiaľ odohral dva zápasy v najprestížnejšej hokejovej klubovej súťaži na svete. Bolo to v minulej sezóne a bez bodového zápisu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Christián Jaroš