Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajkovský je oživením Caroliny, ale sezónu v nej nezačne. Do AHL ide aj Rybár

V závere prípravného obdobia pred novou sezónou Národnej hokejovej ligy sa s prvými tímami v zámorí rozlúčili ďalší dvaja slovenskí hokejisti - Patrik Rybár a Michal Čajkovský.

30.09.2018 07:28 , aktualizované: 08:46
Michal Čajkovský Foto: ,
Michal Čajkovský.
debata

Brankár Patrik Rybár (24) opustil družstvo Red Wings po jednom odchytanom zápase v príprave a sezónu začne v tíme AHL Grand Rapids Griffins. Podľa webu CBS Sports bude Rybár až štvrtým brankárom organizácie Detroitu pre nastávajúci súťažný ročník v zámorí.

Obranca Michal Čajkovský podpísal s Carolinou ročný dvojcestný kontrakt a podľa predpokladov putoval na farmu do tímu AHL Charlotte Checkers. Dvadsaťšesťročný robustný zadák sa ocitol na zozname ôsmich hráčov generálneho manažéra Dona Waddella, ktorí opustili prvé mužstvo pred posledným prípravným zápasom v nedeľu proti Nashvillu.

Čajkovský v príprave odohral dva zápasy a proti Tampe Bay dokonca skóroval.

„Dostatočnú hĺbku obrany Hurricanes tvorí 9–10 hráčov, ktorí by si mohli v blížiacej sa sezóne zahrať v NHL. Pre trénera Brind'Amoura je výborné, že môže vyberať z toľkých možností. Čajkovský v kempe zaujal vedením puku, čo je často kliatba pre veľkých hráčov, ale on ukázal solídne schopnosti. Je v tomto smere pre klub oživením, ale z reálneho pohľadu je teraz jeho miesto v Charlotte,“ píše sa na webe thehockeywriter­s.com.

Pánik asistoval, súboj Slovákov pre Jaroša

Slovenský hokejista Richard Pánik prispel asistenciou k víťazstvu Arizony nad Vancouverom 4:1 v nočnom zápase zámorskej NHL. Duel ukončil aj s plusovým bodom.

V Ottawe proti sebe nastúpili dvaja slovenskí hráči. Viac sa darilo domácim Senators s Christiánom Jarošom, ktorí zdolali Montreal Tomáša Tatara 3:0.

Obranca Jaroš si počas takmer 17 minút na ľade pripísal 2 strely na bránku a až päťkrát bodyčekoval súperových hráčov. Útočník Canadiens Tatar odkorčuľoval 17:02 min a dvakrát vystrelil.

Toronto prehralo v Detroite (1:5) a obranca Martin Marinčin zaznamenal počas vyše 19 minút 3 strely a 2 „hity“.

Boston s kapitánom Zdenoch Chárom neuspel doma proti Philadelphii (1:4). Dva góly hostí strelil Rakúšan Michael Raffl. Chára odohral 20:53 min, dvakrát vystrelil, urobil 4 bodyčeky a 1 strelu zablokoval.

Jeho kolega z obrany Torey Krug sa ešte v prvej tretine zranil v dolnej časti tela. Pred Jaroslavom Halákom v bránke dostal prednosť Fín Tuukka Rask.

NHL – príprava – výsledky:
Edmonton – Calgary 4:3, Boston – Philadelphia 1:4, Detroit – Toronto 5:1, Florida – Tampa Bay 2:3, Ottawa – Montreal 3:0, Chicago – Columbus 4:1, Vancouver – Arizona 1:4 /za hostí Pánik 0+1/, Los Angeles – Anaheim 0:3.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Tomáš Tatar #Martin Marinčin #Zdeno Chára #Michal Čajkovský #Christián Jaroš #Patrik Rybár