Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Anaheim poslal Durného späť do USHL, Studenič opustil kemp New Jersey

Mladý slovenský hokejista Marián Studenič sa rozlúčil s prípravným kempom New Jersey. Vedenie klubu NHL ho poslalo do farmárskeho tímu Binghamton Devils, sezónu tak začne v nižšej zámorskej súťaži AHL.

26.09.2018 08:52
Marián Studenič Foto: ,
Marián Studenič z New Jersey pred brankárom Montrealu.
debata

Ako informoval portál northjersey.com, spolu so Studeničom neprešli sitom ani ďalší traja útočníci Joey Anderson, Michael McLeod a Nick Lappin. New Jersey sa pripravuje na cestu do Európy, pred ktorou zúžilo káder na 29 hráčov (z toho 15 útočníkov).

Studenič odohral v hlavnom kempe tri zápasy bez bodového zisku. Devätnásťročného krídelníka čaká prvá zámorská sezóna medzi profesionálmi, dosiaľ hral za oceánom iba na juniorskej úrovni, v minulej sezóne v drese Hamiltonu Bulldogs nazbieral v 62 zápasoch OHL 20 gólov a 28 asistencií.

V kempe Anaheimu nebude ďalej pokračovať slovenský brankár Roman Durný. Ducks ho poslali do tímu Des Moines Buccaneers, ktorý účinkuje v najvyššej americkej juniorskej súťaži United States Hockey League (USHL).

Dvadsaťročný brankár nedostal v príprave šancu ani v jednom stretnutí „káčerov“. Za Buccaneers chytal už aj v minulom ročníku, v 25 zápasoch mal úspešnosť zásahov 92 percent a priemer 2,38 inkasovaného gólu na zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Studenič #Roman Durný