Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybár, Bondra či Fehérváry. V kempoch NHL zabojuje tucet Slovákov

V nadchádzajúcich nováčikovských kempoch klubov zámorskej NHL by sa mohlo objaviť až tucet slovenských hokejistov.

07.09.2018 13:39
Martin Fehérváry Foto:
Slovenskou jednotkou v drafte NHL 2018 sa stal obranca Martin Fehérváry, ktorého si vybral aktuálny víťaz Stanleyho pohára Washington Capitals v 2. kole z celkového 46. miesta.
debata

V rámci kempov sa uskutočnia viaceré nováčikovské turnaje, na nich dostávajú zväčša šancu hráči, ktorí majú zo zámorskej profiligy minimálnu, respektíve žiadnu skúsenosť.

Na tradičnom nováčikovskom turnaji v Traverse City sa ukážu aj mladíci z Detroitu Red Wings a v ich bránke by mohol dostať šancu Slovák Patrik Rybár, ktorý podpísal zmluvu s „červenými krídlami“ v máji. V drese Chicaga Blackhawks by sa mal predstaviť útočník Radovan Bondra.

Na podujatí 2018 Vegas Rookie Face-off (8.-11. septembra) by mali štartovať až traja slovenskí hokejisti, Martin Bodák za domáci tím Vegas Golden Knights, ďalší obranca Michal Ivan za Los Angeles Kings a brankár Roman Durný za Anaheim Ducks.

Turnaj 2018 NHL Prospects Showcase na Floride bude aj za účasti Tampy Bay Lightning, v ktorej drese sa bude snažiť zaujať trénerov zadák Erik Černák. Obhajca titulu Washington Capitals nasadí do turnaja takisto svoj výber zostavený z nádejných mladíkov, medzi nimi nebude chýbať slovenský bek Martin Fehérváry.

Útočník Marek Valach by sa mal v drese Bostonu Bruins predstaviť na nováčikovskom turnaji 2018 Prospects Challenge, stretnúť by sa na ňom mohol aj s krajanom Mariánom Studeničom (New Jersey Devils). Na podujatí NHL Rookie Showdown 2018 sa zúčastní Ottawa Senators s obrancom Christiánom Jarošom.

Klub Calgary Flames nebude účinkovať na žiadnom prípravnom turnaji, v rámci nováčikovského kempu, ale odohrá prípravný zápas s rivalom Edmontonom Oilers (9. septembra), pričom za „plamene“ nastúpia aj útočníci Adam Ružička a Miloš Roman.

Na nováčikovských turnajoch sa podľa pravidiel nemôžu zúčastniť hráči, ktorých čaká sezóna v univerzitnej NCCA. Z tohto dôvodu budú na nich chýbať niekoľkí mladí Slováci draftovaní klubmi NHL – Adam Húska (NY Rangers), Dávid Hrenák (Los Angeles Kings), Matej Tomek (Philadelphia Flyers) či Martin Pospíšil (Calgary Flames).

Mladí hokejisti, ktorí upútajú svojím hokejovým umením v nováčikovských kempoch, môžu dostať pozvánku do hlavných predsezónnych kempov. Tie štartujú v zámorí budúci týždeň už za účasti najväčších profiligových hviezd.

//Slováci v nováčikovských kempoch NHL://
Anaheim Ducks Roman Durný (b)
Boston Bruins Marek Valach (ú)
Calgary Flames Adam Ružička (ú), Miloš Roman (ú)
Detroit Red Wings Patrik Rybár (b)
Chicago Blackhawks Radovan Bondra (ú)
Los Angeles Kings Michal Ivan (o)
New Jersey Devils Marián Studenič (ú)
Ottawa Senators Christián Jaroš (o)
Tampa Bay Lightning Erik Černák (o)
Vegas Golden Knights Martin Bodák (o)
Washington Capitals Martin Fehérváry (o)
debata chyba
Viac na túto tému: #Radovan Bondra #Martin Fehérváry #Patrik Rybár #Roman Durný