Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tvrdá rana. Sekera je po operácii achilovky, vynechá niekoľko mesiacov

Slovenský hokejista Andrej Sekera podstúpil operáciu pretrhnutej achillovej šľachy a bude chýbať tímu zámorskej NHL Edmonton Oilers niekoľko mesiacov.

15.08.2018 09:32
7. Andrej Sekera Foto: ,
Andrej Sekera.
debata

„Ide o závažné zranenie,“ skonštatoval pre oficiálny portál nhl.com generálny manažér kanadského tímu Peter Chiarelli.

Na Sekeru sa v ostatnom čase lepia rôzne zdravotné problémy. Tridsaťdvaročný obranca, ktorý utrpel spomenuté zranenie počas predsezónneho tréningu, odohral v minulej sezóne 36 zápasov s bilanciou osem asistencii. Úvodných 34 zápasov vlaňajšieho ročníka vynechal pre problémy s krížnym väzom v kolene. Na konci uplynulej sezóny reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta v Dánsku.

„Očakávali sme, že nám po minulosezónnom zranení kolena bude k dispozícii počas celého súťažného ročníka. Toto je ale pre nás tvrdá rana,“ uviedol Chiarelli a dodal: „Uvidíme ako bude prebiehať jeho liečba, no aj tak sa musíme poobzerať po náhrade. Bude však náročné nahradiť teraz v lete hráča ako je Sekera.“

V roku 2004 bol Sekera draftovaný Buffalom Sabres v 3. kole z 71. miesta. Počas svojej zámorskej kariéry v NHL odohral 683 zápasov v základnej časti, v ktorých zaznamenal 232 bodov za 45 gólov a 187 asistencií. Pred pôsobením v Edmontone si obliekal dresy Los Angeles, Buffala a Caroliny. Vo vyraďovacej časti si pripísal v 19 zápasoch 4 body (2+2).

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Edmonton Oilers