Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tvrdá rana. Sekera je po operácii achilovky, vynechá niekoľko mesiacov

Slovenský hokejista Andrej Sekera podstúpil operáciu pretrhnutej achillovej šľachy a bude chýbať tímu zámorskej NHL Edmonton Oilers niekoľko mesiacov.

15.08.2018 09:32
7. Andrej Sekera Foto: ,
Andrej Sekera.
debata

„Ide o závažné zranenie,“ skonštatoval pre oficiálny portál nhl.com generálny manažér kanadského tímu Peter Chiarelli.

Na Sekeru sa v ostatnom čase lepia rôzne zdravotné problémy. Tridsaťdvaročný obranca, ktorý utrpel spomenuté zranenie počas predsezónneho tréningu, odohral v minulej sezóne 36 zápasov s bilanciou osem asistencii. Úvodných 34 zápasov vlaňajšieho ročníka vynechal pre problémy s krížnym väzom v kolene. Na konci uplynulej sezóny reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta v Dánsku.

„Očakávali sme, že nám po minulosezónnom zranení kolena bude k dispozícii počas celého súťažného ročníka. Toto je ale pre nás tvrdá rana,“ uviedol Chiarelli a dodal: „Uvidíme ako bude prebiehať jeho liečba, no aj tak sa musíme poobzerať po náhrade. Bude však náročné nahradiť teraz v lete hráča ako je Sekera.“

V roku 2004 bol Sekera draftovaný Buffalom Sabres v 3. kole z 71. miesta. Počas svojej zámorskej kariéry v NHL odohral 683 zápasov v základnej časti, v ktorých zaznamenal 232 bodov za 45 gólov a 187 asistencií. Pred pôsobením v Edmontone si obliekal dresy Los Angeles, Buffala a Caroliny. Vo vyraďovacej časti si pripísal v 19 zápasoch 4 body (2+2).

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Edmonton Oilers