Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukázal zručnosti, píšu v zámorí. Čajkovič si zlepšil pozíciu pred draftom

Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič si na nedávnom prestížnom mládežníckom turnaji Hlinka Gretzky Cup v Edmontone zlepšil pozíciu pred nasledujúcim vstupným draftom do zámorskej NHL.

13.08.2018 15:21
Maxim Čajkovič Foto: ,
Maxim Čajkovič strieľa na bránku Švédska v zápase na turnaji Hlinka Gretzky Cup v Edmontone.
debata

Talentovaného krídelníka zaradil tamojší žurnalista Guillaume Lepage do zoznamu siedmich hráčov, ktorí zaujali na tohtoročnom Hlinka Gretzky Cupe a pomohli si pred draftom 2019.

„Tento rýchly útočník ukázal solídne zručnosti pri držaní puku. V štyroch zápasoch strelil dva góly a pridal dve asistencie,“ napísal Lepage o bratislavskom rodákovi.

„Som rýchly, ale stále potrebujem zlepšiť svoje korčuľovanie. Momentálne mám ešte na čom pracovať. Myslím si, že sa stále zlepšujem, a to je pre mňa dôležité,“ citoval Čajkoviča.

V sedemčlennom menoslove zverejnenom na oficiálnom webe NHL je Čajkovič jediným hokejistom spod Tatier, okrem neho sa v zozname nachádza najproduktívnejší hráč turnaja Vasilij Podkolzin z Ruska, trojica Kanaďanov a dvaja Švédi.

Čajkovič sa stal jednotkou tohtoročného vstupného draftu CHL, v ktorom si kluby zámorských juniorských súťaží združených pod Canadian Hockey League (CHL) vyberali mladíkov z Európy.

Sedemnásťročného krídelníka si z prvej pozície vybral účastník Québec Major Junior Hockey League (QMJHL) Saint John Sea Dogs, kde by mal rodák z Bratislavy pôsobiť v nasledujúcej sezóne.

Čajkovič strávil uplynulú sezónu vo švédskom Malmö, kde sa prepracoval do juniorského tímu. V 28 zápasoch si za tím do 20 rokov pripísal 21 bodov (10+11). Svoju krajinu reprezentoval na ostatných MS do 18 rokov v Rusku, kde získal 11 bodov (4+7) v 5 dueloch, čím vyrovnal slovenský rekord Mariána Gáboríka.

Čajkovič je predpokladanou slovenskou jednotkou vstupného draftu do NHL 2019, podľa rôznych rebríčkov by svoje meno mohol počuť už v prvom kole.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maxim Čajkovič #Hlinka Gretzky Cup