Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo: Všetko zlé som si azda vybral v predošlých sezónach

Nemusí ísť na arbitráž. Marko Daňo (23) sa s Winnipegom dohodol na novej ročnej zmluve v hodnote 800-tisíc dolárov. V novom ročníku zámorskej NHL sa pokúsi vybojovať si pevné miesto v zostave Jets a odohrať čo najviac stretnutí.

25.07.2018 16:18
Marko Daňo Foto: ,
Slovenský útočník Winnipegu Marko Daňo v zápase NHL proti Chicagu.
debata

„Oproti predošlému roku idem s platom o 50-tisíc dolárov dole, ale aj tak som spokojný. Dôležité je, že zmluva je jednocestná,“ vysvetľuje slovenský útočník.

Potešilo vás, že ste s Winnipegom konečne našli spoločnú reč?

Som najmä rád, že nemusím nikam cestovať a téma môjho kontraktu sa už uzavrela. Môžem sa stopercentne sústreďovať na prípravu a moje telo nebude musieť zbytočne podstúpiť veľkú záťaž v podobe dvojdňového výletu do Toronta. Potešilo ma, že sme dospeli k jednocestnej zmluve, čo bola moja požiadavka.

Mali ste rešpekt pred blížiacou sa arbitrážou?

Ani nie. Stále som veril, že sa dohodneme ešte pred naplánovaným termínom – 30. júlom.

Marko Daňo (56) oslavuje gól v drese Winnipegu. Foto: SITA/AP, Amber Bracken
daňo nhl hokej Marko Daňo (56) oslavuje gól v drese Winnipegu.

V čom bol problém – ktoré detaily zmluvy ste riešili?

Problém v podstate nebol žiaden. Winnipeg si rokovania so mnou nechával na koniec, keďže zvyšní traja chalani z klubu mali stanovené skoršie termíny arbitráže. Trouba ju absolvoval, Lowry a Tanev sa dohodli skôr. Funkcionári Jets sa najprv pokúšali ponúknuť mi dvojcestnú zmluvu, ale s agentom sme od začiatku chceli len jednocestnú. Stáli sme si za svojím. Nakoniec sme šli oproti predošlému roku o 50-tisíc dolárov dole, ale aj tak som spokojný.

Peniaze asi vo vašej súčasnej situácii neboli prvoradé…

Presne tak, o peniaze nejde. Verím, že mám pred sebou sezónu, v ktorej budem pravidelne hrávať a bude sa mi dariť. Potom azda prídu aj lukratívnejšie kontrakty. To je však ďaleká budúcnosť a teraz musím byť najmä pripravený na aktuálnu sezónu.

Mali ste už kúpené letenky do Kanady?

Nemal. Mali sme ich objednať v utorok, ale agent mi volal, že môžem byť pokojný – už sme sa dohodli a nikam neletím.

Marko Daňo. Foto: Robert Hüttner, Pravda
letisko milana rastislava štefánika, prílet, marko daňo Marko Daňo.

Oslávili ste podpis novej zmluvy?

Samozrejme, každá zmluva v NHL je vhodná príležitosť, aby ste si pripili. Pochopiteľne, len zľahka. Zašli sme s maminou na večeru a dali sme si pohár proseca. Nič viac, nič bláznivé. V stredu ráno som trénoval (smiech).

Ako sa pripravujete na nový ročník?

Momentálne vo fitnescentre Tomáša Tatara v Dubnici, pod vedením Stana Magulu. Prvé tri týždne som absolvoval v Banskej Bystrici s Romanom Švantnerom.

Chodíte aj na ľad?

Ešte som len začal. V pondelok a v stredu som sa pridal k Zdenovi Chárovi, ktorý sa pripravuje aj s trénerom korčuľovania. Chodia tam Tomáš Tatar, Mišo Hlinka a dvaja chalani z Dukly. Budúci týždeň by som tam rád šiel opäť dvakrát a potom by som sa chcel pripojiť k Dukle Trenčín, ak mi to v klube umožnia.

Aké sú tréningy so Zdenom Chárom?

Je obdivuhodné, čo zvláda, čo si dokáže vo svojom veku naložiť. Zábava sledovať ho. Som rád, že s ním môžem byť na ľade a vidieť ako pracuje. Dá sa od neho všeličo odpozerať. Samozrejme, ja s Tomášom máme tréningy riešené trochu inak, sme predsa len iné typy hráčov.

Čo je váš cieľ pre budúcu sezónu?

Verím, že všetko zlé som si vybral v predošlých dvoch sezónach. V prvej som polovicu vynechal pre zranenia a naposledy som viac ako polovicu len sedel na tribúne. Teraz by to malo byť lepšie – verím, že ostanem zdravý, vybojujem si miesto v zostave a následne potvrdím, že si ho aj zaslúžim. Štyria chalani, ktorí hrávali každý zápas, odišli a neprišli namiesto nich výrazné posily. Verím, že počítajú s nami – ktorí sme neboli v základnej zostave.

Čaká vás najdôležitejšia sezóna?

Uvidíme. Verím, že bude výborná a podarí sa mi nazbierať nejaké body. Že budem platný hráč tímu. Závisí to od toho, aké úlohy dostanem. Pokúsim sa ich plniť. Uvidíme, či z toho vzíde dlhodobejší kontrakt pre budúcnosť alebo zase len kratšia zmluva. Cítim sa veľmi dobre. Verím, že do kempu prídem pripravený, zostanem vo Winnipegu, spravíme play off a opäť budeme pomýšľať na najvyššie priečky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Winnipeg Jets