Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo neberie rozhodnutie Chicaga tragicky. Túži však ukázať, že urobilo chybu

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo je v zámorskej NHL o nedele 1. júla voľným hráčom bez obmedzení.

03.07.2018 15:50
Tomáš Jurčo, Vladimir Tarasenko Foto: ,
Tomáš Jurčo v drese Chicaga v súboji s Vladimirom Tarasenkom zo St. Louis Blues.
debata

Vedenie klubu Chicago Blackhawks mu totiž nepredložilo kvalifikačnú ponuku, takže „jastrabi“ nezískali dodatočný čas na rokovanie s košickým rodákom. Ten pritom ešte nedávno deklaroval vôľu zostať v Chicagu, kde zamieril pred koncom ročníka 2016/2017 z Detroitu, ktorý mu otvoril dvere do zámorskej profiligy.

"Trochu ma to zaskočilo, ale v kútiku duše som bol pripravený aj na takúto možnosť. Vieme ako to chodí v NHL a ide o biznis, v ktorom nemáte vopred nič garantované. Nie je to milá správa, ale nič sa nedeje. Dúfam, že sú tam iné tímy, v ktorých by som sa mohol presadiť výraznejšie,“ povedal Tomáš Jurčo pre portál hokej.sk a pokračoval:

"V kontakte s Chicagom som nebol, takéto veci idú cez agenta. Dúfam, že ukážem, že v Chicagu urobili týmto rozhodnutím chybu.“

Tomáš Jurčo oslavuje svoj gól s dvojicou... Foto: SITA/AP, Kamil Krzaczynski
Winnipeg Blackhawks Hockey Jurčo Tomáš Jurčo oslavuje svoj gól s dvojicou spoluhráčov Arťom Anisimov (15), Patrick Kane (88).

V uplynulom ročníku odohral Jurčo za prvý tím Blackhawks 29 zápasov so ziskom šiestich gólov a štyroch asistencií. Ďalších 36 štartov pridal za Rockford vo farmárskej AHL s bilanciou 22 bodov za 13 zásahov a 12 účinných prihrávok. Rodákovi z Košíc vyšiel najmä záver sezóny, keď sa usadil v zostave Chicaga.

Po súťažnom ročníku sa predstavil aj na majstrovstvách sveta 2018 v Dánsku, absolvoval všetkých sedem duelov a v nich nazbieral 5 bodov (4+1). Bol to jeho tretí seniorský svetový šampionát, prvý pod vedením kanadského kouča Craiga Ramsayho.

Tomáš Jurčo v akcii v reprezentačnom drese. Foto: SITA, Martin Havran
HOKEJ: Slovensko - Francúzsko jurčo Tomáš Jurčo v akcii v reprezentačnom drese.

Kam povedú teraz jeho kroky, zatiaľ nie je známe. "Črtajú sa viaceré možnosti vo viacerých kluboch, ale uvidíme, ako to dopadne. V tejto chvíli nie som pod časovým stresom a nie je tam nejaký termín, do ktorého by som mal podpísať zmluvu. Prvé týždne chce každý uloviť nejakú veľkú rybu a viem, že mená, ako je to moje, prídu na rad trochu neskôr.

Chce to teda trpezlivosť a niečo určite príde. Uzavreté to nie je a existuje aj šanca na návrat do Chicaga. Teraz však potrebujeme zistiť, či príde nejaká ponuka z iných klubov a podľa toho sa potom rozhodnem. V tejto chvíli evidujeme záujem z pár klubov, ale nechcem to konkretizovať, pretože situácia sa môže meniť každým dňom," pokračoval Jurčo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Chicago Blackhawks