Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trotz chce pomôcť k Stanleyho poháru aj Islanders. Dá šancu Halákovi?

Hokejový tréner Barry Trotz bude po odchode z Washingtonu Capitals pôsobiť v NHL na striedačke New Yorku Islanders. Vo funkcii kouča "ostrovanov" nahradil Douga Weighta.

22.06.2018 07:06
Barry Trotz Foto: ,
Tréner Barry Trotz mieri z Washingtonu do New Yorku Islanders.
debata

Päťdesiatpäťročný Trotz pôsobil vo Washingtone štyri sezóny, počas ktorých získal so zverencami dve Prezidentské trofeje (2015/2016, 2016/2017) za prvenstvo v základnej časti.

Zakaždým postúpil do play off, no najväčší úspech dosiahol až v nedávno skončenom ročníku. Klub z hlavného mesta USA doviedol k premiérovému zisku Stanleyho pohára.

"Bol som príjemne prekvapený, že krátko po ukončení pôsobenia na striedačke Washingtonu sa mi ozval generálny manažér Islanders Lou Lamoriello. Povedal mi o svojej vízii i o tom, že chce v klube zmeniť veľa vecí. Jeho slová na mňa veľmi zapôsobili.

Barry Trotz dvíha nad hlavu Stanleyho pohár. Foto: Reuters, Gary A. Vasquez
Barry Trotz Barry Trotz dvíha nad hlavu Stanleyho pohár.

Aj vo Washingtone ma angažovali pre to, aby som trochu zmenil kultúru a snažil sa Capitals pomôcť k zisku Stanleyho pohára, S rovnakým cieľom prichádzam aj do New Yorku," povedal Trotz pre oficiálnu webovú stránku profiligy.

V tíme Islanders pôsobil v uplynulých sezónach aj slovenský brankár Jaroslav Halák, na konci júna mu však vyprší zmluva a stane sa voľným hráčom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders #Barry Trotz #Doug Weight