Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo by rád zostal v Chicagu. NHL je veľký biznis a nemáte nič isté, vraví

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo by rád pokračoval v Chicagu v zámorskej NHL. V uplynulom ročníku odohral za prvý tím Blackhawks 29 zápasov so ziskom šiestich gólov a štyroch asistencií.

16.06.2018 11:39
letisko milana rastislava štefánika, prílet,... Foto: ,
Tomáš Jurčo.
debata

Ďalších 36 štartov pridal za Rockford vo farmárskej AHL s bilanciou 25 bodov za 13 zásahov a 12 účinných prihrávok.

„Pôsobenie vo farmárskom tíme bola tá najlepšia vec, ktorá sa mi mohla stať. Nabral som tam sebavedomie, ktoré som stratil vysedávaním na tribúne. Hral som v každej situácii. čo mi pomohlo po hernej i psychickej stránke,“ uviedol slovenský krídelník pre Košice:dnes.

Jurčo by rád pokračoval v Chicagu, kde zamieril pred koncom ročníka 2016/2017 z Detroitu, ktorý mu otvoril dvere do zámorskej profiligy.

„NHL je jeden veľký biznis a nikdy nemáte nič isté. Po sezóne bolo so mnou vedenie klubu spokojné. Aj na mojej strane prevládali pozitíva, takže vyzerá to, že sa mi podarí predĺžiť kontrakt, no nerád by som predbiehal,“ vyhlásil 25-ročný útočník.

Tomáš Jurčo (vľavo) gratuluje spoluhráčovi... Foto: SITA/AP, Nam Y. Huh
Tomáš Jurčo, Artem Anisimov Tomáš Jurčo (vľavo) gratuluje spoluhráčovi Artemovi Anisimovovi ku gólu.

Rodákovi z Košíc vyšiel najmä záver sezóny, keď sa usadil v zostave Chicaga. Po súťažnom ročníku sa predstavil aj na majstrovstvách sveta 2018 v Dánsku, absolvoval všetkých sedem duelov a v nich nazbieral 5 bodov (4+1). Bol to jeho tretí seniorský svetový šampionát, prvý pod vedením kanadského kouča Craiga Ramsayho.

„S odstupom času hodnotím naše vystúpenia na turnaji pozitívne. Nepodarilo sa nám síce postúpiť, avšak proces, ktorým aktuálne reprezentácia prebieha, je dlhší a jeho ovocie nepríde z roka na rok. V našej hre sa objavovalo veľa moderných prvkov, ktoré tam predtým neboli, čo je veľmi dôležité,“ myslí si Jurčo.

Pôsobenie Ramsayho pri slovenskej reprezentácii a jeho prínos vníma Jurčo veľmi pozitívne. Slováci si zvykajú na nový herný systém, ktorý dosiaľ v národnom tíme absentoval.

Lets go ! #iihf #worldchampionship

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Jurco (@tomasjurco),

„Je to systém, kde každý z nás, ktorí sme na ľade, vieme, čo sa bude diať. Učí nás to čítať hru tak, že celá päťka je stále v obraze. Na ľade si navzájom pomáhame a vieme, čo máme robiť. Sú to veci typické pre zámorský štýl a myslím si, že nám to môže iba pomôcť,“ zhodnotil účastník ZOH 2014 v Soči.

Letnú prípravu absolvuje aj na Slovensku, pod vedením kondičného trénera HC Košice Daniela Kičuru.

„S Danom je zábava na tréningu, aj keď popritom musíte drieť. Vždy pre nás pripraví pestrý a náročný program, no nebojím sa ničoho. Práve naopak, veľmi sa už na to teším. Viem, že prídu fázy, kedy budem unavený a nebudem mať chuť ísť na tréning, no to je prirodzené. Letnej príprave chcem odovzdať maximum,“ uzavrel Jurčo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Chicago Blackhawks