Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Davy vo Washingtone oslavovali Stanleyho pohár. Ovečkin opäť nesklamal

Červená farba zaplavila Washington. Hokejisti Capitals oslavovali v uliciach metropoly Spojených štátov amerických zisk prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii.

12.06.2018 23:44
Washington, Stanleyho pohár, oslavy Foto: ,
Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin dvíha nad hlavu Stanleyho pohár v otvorenom autobuse počas jazdy mestom.
debata

Po finálovom triumfe nad Vegas Golden Knights 4:1 na zápasy si mohli Alexander Ovečkin a spol. vychutnať triumfálnu jazdu mestom.

Užívali si ju okrem iného zo strechy otvoreného autobusu, ktorý uzatváral kolónu 47 vozidiel, vrátane hasičských. Na streche stál práve kapitán Ovečkin s vytúženým pohárom, ktorý od jeho zisku pustil z ruky len v niekoľkých málo prípadoch, dokonca s ním spal v tesnom objatí.

Hokejisti Washingtonu vyvolali šialenstvo Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Washingtonu Capitals oslavujú...

Kolónu sprevádzali mažoretky a rôzne hudobné zoskupenia. Fanúšikovia boli úplne všade, ozývalo sa tradičné „Let's go Caps!“ a oslava pod jasne modrou oblohou ako keby nemala koniec. Medzi desaťtisícami ľudí bola aj šesťdesiatročná Glenda Kammanová. So synom Jasonom síce nezohnali vstupenky na finálové stretnutie a rozhodujúce chvíle sledovali doma, ale dnešok im všetko vynahradil.

„Strašne sme pri tom kričali, šaleli a objímali sa. Na niečo také sme dlho čakali. Toto je jednoducho úžasné. Úplne úžasné, berie nám to dych,“ vyhlásila Kammanová, ktorá si na dôkaz spolupatričnosti s tímom nechala zafarbiť vlasy na červeno.

Po tom, čo minul okrem iného Lincolnov pamätník a Washington Monument, nastúpil úspešný tím v parku National Mall na prichystané pódium, ktoré bolo vyhradené tým najlepším. Nad hlavami členov tímu sa skvel obrí nápis World Champions.

„Milujem týchto chalanov. Rovnako ako v komunite Washingtone je aj náš tím zložený z Američanov, Kanaďanov, Švédov, Rusov, Dánov, Čechov, Austrálčanov… Zhrniem to celé do pár slov – mali sme sen. A ten sa nám podarilo premeniť na skutočnosť,“ vyhlásil s monumentálnou budovou Kapitolu za chrbtom kouč Barry Trotz.

Brankár Braden Holtby patrí medzi najväčších obľúbencov fanúšikov, ale svojím príhovorom nechcel zdržiavať. „Ja to skrátim. Pretože sa úprimne fakt teším na to, čo nám povie ‚Ovie‘,“ vyhlásil Holtby a dobre vytušil, že ľudia už sú natešení na zlatý klinec programu.

Príhovor kapitána Washingtonu Alexandra... Foto: Reuters, Geoff Burke
Alexander Ovečkin Príhovor kapitána Washingtonu Alexandra Ovečkina počas osláv zisku Stanleyho pohára.

A „Ovie“ nesklamal. Najprv naoko miernil búrlivý aplauz a vyvolávanie svojho mena, aby sa následne spýtal: „Čo sa tu deje? Všetci sme čakali, že toto bude bláznivé, ale toto je vážne úplná senzácia, fakt šialenosť,“ vyhlásil Ovečkin a ťažko skrýval prekvapenie, koľko ľudí prišlo pozdraviť svojich miláčikov.

„A ako tu hovoril T.J. Oshie… Back-to-back! Sme víťazi Stanley Cupu,“ kričal do mikrofónu Ovečkin a naznačil tak jasný cieľ pre budúcu sezónu v podobe úspešnej obhajoby.

Hokejisti Capitals získali Stanley Cup vo štvrtok vďaka výhre v Las Vegas. Ide o prvú veľkú trofej pre klub z hlavného mesta USA od roku 1992, keď Redskins vyhrali ligu amerického futbalu NFL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanley Cup #Alexander Ovečkin #Washington Capitals