Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Finále, ktoré nikto nečakal. Ovečkinovu misiu môže zastaviť partia nechcených

Konečne. Povedal si hokejový Washington a jeho líder.

24.05.2018 15:29
koláž Foto:
Finále NHL 2018: Washington Capitals vs. Vegas Golden Knights.
debata (1)

Málokto by si po piatich zápasoch finále Východnej konferencie NHL stavil na Capitals. Tím z hlavného mesta Spojených štátov amerických prehajdákal sľubné vedenie 2:0 na zápasy a čelil postupovému mečbalu súpera.

Partia okolo Alexandra Ovečkina však zabrala naplno. Dvoma skvelými defenzívnymi výkonmi vymazala najčastejšie skórujúce mužstvo základnej časti. Vo štvrtok nad ránom vyrabovala ľad Tampy Bay a po výsledku 4:0 na ňom oslávila postup do bojov o Stanleyho pohár po 20 rokoch. Vo finále, ktoré sa začína v utorok v noci, vyzve nováčika Vegas Golden Knights.

„Bude to môj najdôležitejší zápas,“ povedal zámorským novinárom pred úvodným buly siedmeho duelu Ovečkin. Všetok tlak vyvíjaný na spoluhráčov strhol touto vetou na seba. Správny líder sa ukáže v kritických chvíľach a ruský bombardér toto pravidlo dodržal. Po 62 sekundách hry otvoril skóre. A nakoniec mala jeho typická strela príklepom prívlastok víťazná.

„Prvý presný zásah bol pre nás veľmi dôležitý. Po ňom sme sa však do toho opreli a kontrolovali hru. Každý z nás do toho dal všetko a obetoval sa. Myslím si, že sme si zaslúžili zvíťaziť,“ uviedol ruský krídelník.

Ovečkin oblieka dres Washingtonu od draftu v roku 2004. Doteraz však s Capitals nikdy nepreliezol cez druhé kolo. História sa takmer zopakovala aj v tomto ročníku. V prvom kole prehrávali zverenci Barryho Trotza s Columbusom už 0:2 na zápasy. Odvtedy však odchádzali z ľadu zdolaní len päťkrát.

HOW GR8 IS THIS? #ALLCAPS

Príspevok, ktorý zdieľa Washington Capitals (@capitals),

„Mám neuveriteľnú radosť. Keď prídeme domov a budeme hrať pred našimi fanúšikmi finále, bude to bláznivé. Máme za sebou náročné play off. Prekonali sme vrcholy aj pády. Nebolo to jednoduché, ale držali sme sa systému a sme tu – štyri víťazstvá od zisku Stanleyho pohára,“ cituje kapitána Washingtonu stránka súťaže.

Naplneniu jeho veľkého sna o zisku najprestížnejšej klubovej trofeje chce zabrániť ambiciózne prekvapenie z Mesta hazardu. Ovečkin pred mužstvom nechcených hráčov, ktorých si Vegas vybralo v expanzívnom drafte pred začiatkom sezóny, varuje.

Nečudo. Zlatí rytieri na ceste do finále vyradili Los Angeles Kings, San Jose Sharks a Winnipeg Jets iba v 15 dueloch (12 víťazstiev a 3 prehry) a pri skóre 43:27.

„Nevedeli sme sa dočkať, ale misia ešte nie je splnená. Máme radosť, no ešte sme neskončili,“ vyhlásil Ovečkin. „Ako skupina sa neuveriteľne zocelili a urobili veľký progres. Vyvíjajú sa za pochodu. Je to neuveriteľný príbeh, ktorý hokeju prospeje,“ doplnil kouč Capitals Trotz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Washington Capitals #Vegas Golden Knights