Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Siedmy zápas bol v réžii Washingtonu. Po 20 rokoch si zahrá vo finále NHL

Hokejisti Washingtonu Capitals budú súperom nováčika Vegas Golden Knights vo finále bojov o Stanleyho pohár v zámorskej NHL. V rozhodujúcom siedmom zápase finále play off Východnej konferencie Washington zvíťazil na ľade Tampy Bay hladko 4:0.

24.05.2018 06:25 , aktualizované: 07:04
Washington Capitals Foto: ,
Hokejisti Washingtonu s trofejou za triumf vo finále Východnej konferencie.
debata (3)

Hokejisti z hlavného mesta USA sériu ovládli 4:3 na zápasy a po 20 rokoch si zahrajú vo finále najprestížnejšej klubovej hokejovej súťaže na svete. Finálová séria sa začne v pondelok 28. mája v Las Vegas.

Rozhodujúci siedmy duel na ľade Amalie Areny priniesol prvé dva góly v play off švédskeho útočníka Andrého Burakovského, ale aj dvanásty presný zásah kapitána hostí Alexandra Ovečkina a záverečné spečatenie do prázdnej bránky v podaní ďalšieho Švéda v drese Capitals Nicklasa Bäckströma.

Washington sa prebojoval do finále NHL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin oslavuje...

Dôležitým faktorom úspechu bolo aj 29 zákrokov Bradena Holtbyho, ktorý vychytal druhý shutout v sérii.

„Sme tu, aby sme víťazili ako tím. Nezáleží na tom, koho označia za hlavného strojcu triumfu,“ poznamenal Holtby pre TSN. Dvadsaťosemročný Holtby sa stal piatym brankárom v histórii NHL, ktorý v rozhodujúcom siedmom zápase finále konferencie vychytal čisté konto.

Washington triumfoval iba štvrtýkrát z 11 zápasov číslo 7 v play off NHL od roku 2008, čiže odvtedy, čo sa vo vyraďovacej časti objavil Alexander Ovečkin. Ambiciózny ruský útočník sa v trinástej sezóne v NHL konečne dočkal postupu do finále play off, predtým sa nikdy nedostal za 2. kolo vyraďovacej časti.

Hráči Tampy sa rozlúčili po siedmom súboji vo finále konferencie druhýkrát za ostatné tri roky. V sezóne 2015/2016 takto v siedmich zápasoch nestačili na hokejistov Pittsburghu,

„Cítim, že sme mohli zvíťaziť v každom zápase. Narazili sme na ťažkého súpera, ktorý pravdepodobne cítil to isté. Ak sa dostanete takto ďaleko, pravdepodobne už ste dokázali niečo výnimočné,“ povedal tréner „bleskov“ Jon Cooper.

„Potrvá pár dní, kým to strávime. Ja ťažké tu teraz sedieť a premýšľať o pozitívnych veciach a aká to bola skvelá sezóna,“ doplnil kapitán Tampy Bay Steven Stamkos.

Smútok hráčov Tampy Alexa Killorna (17), Chrisa... Foto: SITA/AP, Jason Behnken
Tampa Bay, smútok Smútok hráčov Tampy Alexa Killorna (17), Chrisa Kunitza (14), Dana Girardiho (5) a Cedrica Paquetta po vypadnutí s Washingtonom.

Kapitán Capitals Ovečkin nazval siedmy zápas proti Lightning „najväčším vo svojom živote.“

„Prvý gól bol pre nás veľmi dôležitý. Mohli ste vidieť, že potom sme kontrolovali hru my. "Holts“ (brankár Braden Holtby, pozn.) bol dnes nezastaviteľný. Bol výnimočný. Každý z nás do toho dal všetko, každý sa obetoval. Myslím si, že sme si zaslúžili zvíťaziť," uviedol ruský krídelník.

Play off NHL – 3. kolo (finále Východnej konferencie):

Tampa Bay – Washington 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) – konečný výsledok série: 3:4
Góly: 2. Ovečkin (Kuznecov, T. Wilson), 29. Burakovsky, 37. Burakovsky (Carlson), 57. Bäckström

Program finálovej série:

  • Prvý zápas – pondelok 28. mája: Vegas Golden Knights – Washington Capitals (začiatok o 2.00 h SELČ už v utorok ráno)
  • Druhý zápas – streda 30. mája: Vegas Golden Knights – Washington Capitals (začiatok o 2.00 h SELČ už vo štvrtok ráno)
  • Tretí zápas – sobota 2. júna: Washington Capitals – Vegas Golden Knights (začiatok o 2.00 h SELČ už v nedeľu ráno)
  • Štvrtý zápas – pondelok 4. júna: Washington Capitals – Vegas Golden Knights (začiatok o 2.00 h SELČ už v utorok ráno)
  • Prípadný piaty zápas – štvrtok 7. júna: Vegas Golden Knights – Washington Capitals (začiatok o 2.00 h SELČ už v piatok ráno)
  • Prípadný šiesty zápas – nedeľa 10. júna: Washington Capitals – Vegas Golden Knights (začiatok o 2.00 h SELČ už v pondelok ráno)
  • Prípadný siedmy zápas – streda 13. júna: Vegas Golden Knights – Washington Capitals (začiatok o 2.00 h SELČ už vo štvrtok ráno)
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Washington Capitals #play off NHL