Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vegas si na súpera musí počkať. Finále na východe rozhodne siedmy zápas

Hokejisti Washingtonu vyhrali v šiestom dueli finále play off Východnej konferencie NHL nad Tampou Bay 3:0 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas.

22.05.2018 06:56 , aktualizované: 09:34
debata

Dvoma gólmi sa o vyrovnanie stavu série na 3:3 postaral T.J. Oshie, tretí pridal Devante Smith-Pelly. Brankár Braden Holtby zastavil všetkých 24 striel hostí a pripísal si prvé čisté konto v prebiehajúcej vyraďovačke.

Siedmy duel je na programe v noci na štvrtok o 2.00 SELČ na ľade Tampy Bay. Víťaz sa vo finále Stanleyho pohára stretne s nováčikom Vegas Golden Knights.

Capitals predvádzali od úvodu kontaktný hokej na hranici pravidiel a súpera často dostali pod tlak v tvrdých osobných súbojoch.

„Musíte im to poriadne ‚osoliť‘. Ak sú tí chalani každý zápas 25–30 minút na ľade, je to pre nich oveľa ťažšie, keď inkasujú každé striedanie nejaký ten tvrdý hit. Celý zápas sme hrali do tela, v podstate tak hráme celú sériu. Ak sa to prejaví aj v zápase číslo sedem, keď už budú unavení, tak to za to stálo,“ povedal Smith-Pelly.

Washington vďaka kontaktnému hokeju dominoval celý zápas, na hity vyhral jednoznačne 39:19. „Bolo to trochu aj také zúfalstvo. Pokúšate sa ísť úplne na doraz, vyprázdniť nádrž. Veľkosť a fyzická hra je pravdepodobne jedna oblasť, v ktorej máme navrch,“ povedal obranca Brooks Orpik.

Capitals súpera i prestrieľali 34:24, pričom mali oveľa viac gólových šancí. Tampu dlho držal v hre výborným výkonom brankár Andrej Vasilevskij, ktorý mal 31 úspešných zákrokov. Najmä v prvých dvoch tretinách zlikvidoval niekoľko tutoviek a tak po 40 minútach prehrával jeho tím len 0:1.

Jeho náprotivok Braden Holtby zaznamenal prvý shutout od 5. apríla 2017. „Prišiel v perfektnom čase. Mal rok ako na hojdačke, ale dokázal sa odraziť a v play off je úžasný. Som za neho naozaj veľmi šťastný,“ povedal pre nhl.com Smith-Pelly. „Proste som sa snažil byť koncentrovaný v každý moment, neustále sa sústrediť na puk,“ povedal Holtby.

Krídelník Ryan Callahan uviedol, že jeho tím nedokázal nájsť odpoveď na silnú fyzickú hru súpera.

„Mali sme sa s tým vyrovnať, ale neurobili sme to. Hrali tak, ako keby boli v stávke ich životy. Naopak, my sme hrali tak, akoby sme mali ešte ďalšiu šancu a to je nešťastné. V siedmom zápase musíme zmeniť scenár,“ vyhlásil. „Neboli sme dosť dobrí a nemohli sme sa rovnať s ich túžbou po víťazstve. Bolo to vidieť na tých súbojoch,“ dodal tréner Tampy Jon Cooper.

Slovenský brankár Peter Budaj ani obranca Erik Černák nedostali šancu v zostave Lightning. Siedmy duel je na programe v noci na štvrtok o 2.00 SELČ na ľade Tampy Bay. Víťaz sa vo finále Stanleyho pohára stretne s nováčikom Vegas Golden Knights.

play off NHL

finále Východnej konferencie – 6. zápas

Washington – Tampa Bay 3:0
Góly: 36. Oshie (Bäckström, Kuznecov), 51. Smith-Pelly (Stephenson, Beagle), 60. Oshie (Bäckström)
stav série: 3:3

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #Washington Capitals