Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Je koniec. Hossa sa už nevráti do kolotoča NHL a sťahuje sa na Slovensko

Slovenský hokejista Marián Hossa sa už do súťažného kolotoča nevráti. Tridsaťdeväťročný krídelník vynechal pre zdravotné problémy celú sezónu 2017/2018 a hoci má stále zmluvu s Chicagom Blackhawks v NHL, nútene ukončil kariéru.

19.05.2018 12:36
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata (4)

„Hokej už hrať nebudem. Mám s Chicagom platný kontrakt na ďalšie tri roky, ale zdravie mám len jedno a to mi návrat neumožňuje. Uvidíme, ako to v klube vymyslia. Možno môj kontrakt niekde vymenia do iného klubu alebo ostanem na listine zranených hráčov. To teraz neviem povedať,“ prezradil rodák zo Starej Ľubovne pre Nový Čas.

„Vedenie NHL ma pred začiatkom sezóny poslalo na kliniku v Minneapolise za špecialistom, ktorý potvrdil, že je vylúčené, aby som hral ďalej pri užívaní týchto liekov. Zdravie mám len jedno a nechcem sa vrátiť do takéto stavu, v akom som bol v posledných sezónach,“ dodal.

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára už dal do predaja svoju rezidenciu v Chicagu a aj s rodinou sa vrátil do vlasti. „Dcérka ide ďalší školský rok do školy, tak sme museli spraviť rozhodnutie. Budeme žiť na Slovensku,“ povedal Hossa pre sport24.pluska.sk.

Niekdajší útočník Detroitu, Pittsburghu, Atlanty či Ottawy nevylúčil možnosť, že v budúcnosti bude znovu pracovať pre Chicago, v drese ktorého odohral osem sezón.

„To môžem až po vypršaní kontraktu. Už som sa aj bavil so šéfom klubu, takže je to reálne, že po troch rokoch budem pracovať v organizácii Chicaga,“ uviedol pre Nový Čas účastník štyroch ZOH.

Marián Hossa začal vstúpil do profesionálneho hokeja v Dukle Trenčín, hneď v prvej seniorskej sezóne získal majstrovský titul a zamieril do zámoria, do NHL ho v prvom kole draftovala Ottawa.

V premiérovom ročníku pôsobil najmä na farme, no na 7 zápasov nakukol aj do profiligy, v ďalšej sezóne sa už v elitnej súťaži etabloval naplno. V drese Senators pôsobil do roku 2004, následne ho vymenili do Atlanty, kde bol ďalšie tri sezóny. V závere ročníka 207/2008 zamieril do Pittsburghu a cez Detroit sa dostal do Chicaga, s ktorým neskôr trikrát získal Stanleyho pohár.

V NHL odohral dovedna 1514 stretnutí so ziskom 1283 bodov za 577 gólov a 706 asistencií. Slovensko reprezentoval na ôsmich majstrovstvách sveta, štyroch ZOH.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks