Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh nezíska tretí Stanleyho pohár za sebou. Washington ho po dráme vyradil

Hokejisti Washingtonu zdolali Pittsburgh 2:1 po predĺžení, sériu druhého kola play off NHL ovládli 4:2 na zápasy a po prvý raz od roku 1998 postúpili do finále Východnej konferencie.

08.05.2018 06:49 , aktualizované: 07:23
Sidney Crosby, Alexander Ovečkin Foto: ,
Najväčšie hviezdy po sérii. Sidney Crosby z Pittsburghu gratuluje k postupu Alexandrovi Ovečkinovi z Washingtonu.
debata

Víťazný gól strelil útočník Jevgenij Kuznecov. Ďalším súperom Capitals bude Tampa Bay. Penguins prišli o možnosť dosiahnuť majstrovský hetrik.

Capitals sa cez Penguins podarilo postúpiť iba dvakrát v histórii z jedenástich pokusov.

Kuznecovovi asistoval pri víťaznom góle krajan Alex Ovečkin. „Videl som ho tam, tak som mu poslal puk do priestoru, v ktorom bol a on spravil to najlepšie, čo mohol. Je to skvelý pocit. Nikdy predtým som v tejto pozícii nebol, ale na finále konferencie sa teším,“ uviedol Ovečkin pre nhl.com.

Okrem neho skóroval Alex Chiasson, pre ktorého to bol prvý bod vo vyraďovacej časti od roku 2014. Na gól mu prihrával Austrálčan Nathan Walker, ktorý sa stal prvým hráčom zo svojej krajiny, ktorý bodoval v play off NHL. Brankár Capitals Braden Holtby si pripísal 21 úspešných zákrokov.

Jediný zásah Penguins dosiahol obranca Kris Letang. Gólman Matt Murray zneškodnil 28 striel hráčov Washingtonu, ani to však nestačilo na postup obhajcu Stanley Cupu z posledných dvoch sezón.

Jevgenij Kuznecov strieľa víťazný gól... Foto: SITA/AP, Gene J. Puskar
Jevgenij Kuznecov, Matt Murray Jevgenij Kuznecov strieľa víťazný gól Washingtonu do siete Matta Murrayho z Pittsburghu.

„Myslím si, že niekedy sa toho všetci naučíme viac z našich zlyhaní než z úspechov. Táto skupina hráčov vie, aké náročné je zvíťaziť v play off, všetky tímy sú tu naozaj dobré. Medzi víťazstvom a prehrou je tenká hranica,“ povedal kouč „tučniakov“ Mike Sullivan.

Lanský finalista Nashville zdolal Winnipeg na jeho ľade 4:0 a odvrátil tak hrozbu vypadnutia z play off. Po triumfe Predators je stav série vyrovnaný 3:3, o postupujúcom sa rozhodne vo štvrtkovom 7. zápase. Víťaz tejto série sa vo finále Západnej konferencie stretne s nováčikom NHL Vegas Golden Knights.

O víťazstve Predators rozhodli švédski dvojgóloví strelci Viktor Arvidsson s Filipom Forsbergom a tiež fínsky gólman Pekka Rinne, ktorý pochytal všetkých 33 striel Jets. Za „tryskáče“ nenastúpil slovenský útočník Marko Daňo.

Na západe si Vegas ešte musí počkať na svojho súpera. Nashville uspel na ľade Winnipegu Jets 4:0 a vynútil si siedme stretnutie. Rozhodujúci duel sa odohrá v noci na piatok v aréne Predators.

Výsledky 2. kola play off NHL

Východná konferencia:

Pittsburgh – Washington 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1) – konečný výsledok série: 2:4, Washington postúpil do finále konferencie
Góly: 32. Letang (Dumoulin, Crosby) – 23. Chiasson (Walker, Beagle), 66. Kuznecov (Ovečkin, Orlov)

Západná konferencia:

Winnipeg – Nashville 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) – stav série: 3:3
Góly: 2. Arvidsson (Josi, Johansen), 29. F. Forsberg (Craig Smith, Johansen), 46. F. Forsberg (Josi, Arvidsson), 56. Arvidsson (F. Forsberg)

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Pittsburgh Penguins