Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston je na pokraji vypadnutia, Vegas bez Tatara zabralo a má prvý mečbal

Hokejový obranca Dan Girardi rozhodol zásahom v 64. min o triumfe Tampy Bay nad Bostonom 4:3 po predĺžení v piatkovom štvrtom stretnutí 2 kola play off Východnej konferencie NHL.

05.05.2018 06:51
debata
Kapitán Bostonu Zdeno Chára nezabránil gólu... Foto: SITA/AP, Elise Amendola
Zdeno Chára, Brayden Point Kapitán Bostonu Zdeno Chára nezabránil gólu Braydena Pointa z Toronta.

Tím Lightning vedie už 3:1 v sérii hranej na štyri víťazné zápasy. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 24:29 min, pripísal si jeden mínusový bod. Inkasoval menší trest, počas ktorého Tampa skórovala, prezentoval sa aj jednou strelou na bránku súpera, 6 bodyčekmi a sám zablokoval dva strelecké pokusy hostí.

Na triumfe Tampy Bay sa podieľal dvoma bodmi za gól a asistenciu kapitán Steven Stamkos, skórovali aj Nikita Kučerov a Brayden Point. Bostonu nepomohli ani dva zásahy Patrica Bergerona.

„Môj vyrovnávajúci gól bol, samozrejme, veľmi dôležitý, ale v play off sú najdôležitejšie víťazstvá. Je jasné, že každý chce byť v tejto fáze sezóny produktívny, ale nie je to iba o jednom hráčovi a aj preto sme úspešní. Dobré tímy majú vždy široký káder,“ povedal podľa nhl.com Stamkos.

Tím Bruins v 10. min prehrával už o dva góly, no dokázal otočiť stav vo svoj prospech. Napokon však znovu otočila i Tampa. „Vrátili sme sa do zápasu. Ukázali sme srdce, bojujeme celý čas. Boli sme už v dobrej pozícii, no, zvrtlo sa to a neuspeli sme,“ povedal obranca Bostonu Charlie McAvoy.

Tampa môže spečatiť svoj postup do konferenčného finále v nedeľu, keď je od 21.00 SELČ na programe piaty súboj série na ich ľade.

K postupu z 2. kola sú blízko aj hráči Vegas Golden Knights. Ligový nováčik zdolal v noci na sobotu v piatom zápase semifinále Západnej konferencie doma San Jose 5:3 a v sérii vedie 3:2. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa nezmestil do zostavy Vegas.

Golden Knights boli od začiatku lepším mužstvom, v 49. min bolo skóre už 4:0 pre Vegas. Druhý zásah Alexa Tucha v stretnutí vyhnal z bránky San Jose Martina Jonesa, ktorého nahradil Aaron Dell.

Zmena gólmana bola pozitívnym impulzom pre hráčov Sharks, v priebehu šiestich minút strelili tri góly a k Vegas sa priblížili na rozdiel jediného zásahu. Prvým úspešným strelcom San Jose bol americký útočník so slovenským pôvodom Kevin Labanc. Pri všetkých góloch hostí asistoval Logan Couture.

Sharks v závere duelu v snahe vyrovnať odvolali brankára, triumf Vegas spečatil do opustenej „svätyne“ Jonathan Audy-Marchessault.

„Aj v predchádzajúcom dueli sme hrali dobre, ale na víťazstvo to nestačilo. Vždy musíme hrať najlepšie ako vieme, pretože inak by sme nevyhrali veľa zápasov. Až do 50. minúty sme dominovali, na konci sme dali súperovi šancu vrátiť sa späť do hry,“ povedal podľa agentúry AP tréner Vegas Gerard Gallant.

Brankár víťazného tímu Marc Andre-Fleury si pripísal 27 úspešných zákrokov a dosiahol 69. víťazstvo v play off NHL, čím sa dostal na desiate miesto v historickej štatistike zámorskej profiligy.

„Je to jedno, či vyhráte na domácom ľade alebo v aréne súpera. Všetky triumfy sú rovnako dôležité. Som rád, že sme dnes potešili našich fanúšikov,“ uviedol Fleury.

Šiesty duel série sa uskutoční v noci na pondelok v San Jose (1.30 SELČ).

Play off NHL – 2. kolo

Východná konferencia:
Boston – Tampa Bay 3:4 po predĺžení (1:3, 1:0, 1:1 – 0:1) – stav série: 1:3
Góly: 16. Pastrňák (Krug, Marchand), 23. Bergeron (Krug), 47. Bergeron (Marchand) – 5. B. Point, 10. Kučerov (Hedman, Stamkos), 53. Stamkos (J. T. Miller), 64. Girardi (Killorn, Gourde)
Zdeno Chára (Boston) odohral 24:29 min –1, 2 trestné minúty, 1 strela na bránku, 6 „hitov“, zablokoval 2 strely súpera

Západná konferencia:
Vegas – San Jose 5:3 (1:0, 2:0, 2:3) – stav série: 3:2
Góly: 20. Neal (S. Theodore, Perron), 25. Tuch (Marchessault, W. Karlsson), 29. Haula (Perron, Carpenter), 49. Tuch (Eakin, O. Lindberg), 59. Marchessault – 50. Labanc (Couture, Hertl), 52. Hertl (Bödker, Couture), 56. Bödker (Couture)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Boston Bruins #San Jose Sharks #Vegas Golden Knights