Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin rozhodol o triumfe nad Pittsburghom 67 sekúnd pred koncom

Šesťdesiatsedem sekúnd pred koncom tretej tretiny skóroval kapitán hokejistov Washingtonu Alexander Ovečkin a rozhodol o triumfe svojho tímu na ľade Pittsburghu 4:3 v utorňajšom treťom stretnutí 2. kola kola play-off Západnej konferencie NHL. Capitals sa vďaka zásahu ruského kanoniera ujali vedenia v sérii hranej na štyri víťazstvá 2:1.

02.05.2018 06:56
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin rozhoduje zápas proti Pittsburghu.
debata

Ovečkin sa presadil po výbornej robote švédskeho centra Nicklasa Bäckströma, ktorý získal puk vo vlastnom pásme a naservíroval ho Rusovi priamo pred bránku. Kapitán Capitals napokon vlastnú strelu ešte dorazil za chrbát brankára Penguins Matta Murrayho, pretože najprv trafil iba žŕdku.

„Našťastie som hneď nezdvihol ruky nad hlavu, ale pokračoval som. Mal som aj šťastie. Je to veľmi cenný zásah. Veľmi sme chceli zvíťaziť a som rád, že sa nám to podarilo.Nie je dôležité ako a nie je dôležité kto skóruje. Obetujeme sa navzájom, hráme tvrdo a to nás posúva vpred,“ tešil sa podľa nhl.com 32-ročný Ovečkin.

Rodák z Moskvy skóroval už v štyroch dueloch po sebe. Pri utorňajšom víťazstve okrem zásahu pridal aj jednu účinnú prihrávku a vyhlásili ho za prvú hviezdu stretnutia. Troma asistenciami sa prezentoval jeho spoluhráč Bäckström. V drese zdolaného tímu si pripísali po dva body za gól a asistenciu kapitán Sidney Crosby a Jake Guentzel.

Pittsburghu nepomohol ani návrat Jevgenija Malkina do zostavy po troch zápasoch, ktoré vynechal pre zranenie v dolnej časti tela. Penguins pritom v závere druhej tretiny viedli 3:2. Štvrtý súboj série je na programe vo štvrtok.

„Hrajú proti sebe dva veľmi silné tímy, a preto nie je na ľade veľa priestoru. Po dvoch tretinách nebolo ani na jednej strane veľa striel. Obe mužstvá bojovali. Presne takto bude táto séria aj pokračovať, bude to veľmi tesné a tvrdé. Je to hra centimetrov,“ zhodnotil tréner Washingtonu Barry Trotz.

„Bol to veľmi tesný duel. Síce nebolo veľa striel, zato každá bola nebezpečná. Samozrejme, môžeme sa v nejakých veciach zlepšiť, ale myslím si, že väčšinu zápasu sme hrali celkom dobre,“ doplnil Murray.

Vedenia 2:1 v 2. kole vyraďovacej fázy sa na východe ujal aj Winnipeg utorňajším triumfom nad Nashvillom 7:4. Predators neuspeli napriek tomu, že po prvom dejstve viedli pohodlne 3:0. Jets o víťazstve na domácom ľade rozhodli štyrmi gólmi v druhej tretine, z toho tri strelili v priebehu necelých troch minút.

Zásahy Dustina Byfugliena a Jacoba Troubu na 1:3 resp. 2:3 delilo od seba iba 18 sekúnd. Triumf poistil 51 sekúnd pred koncom zápasu do prázdnej bránky Blake Whheler (6:4), konečný rezultát napokon stanovil Brandon Tanev.

V drese Winnipegu si tri body pripísali Paul Stastny (1+2), Wheeler i Byfuglien (obaja 2+1). Dvadsiatimi šiestimi úspešnými zákrokmi sa prezentoval brankár Jets Connor Hellebuyck, jeho náprotivok Pekka Rinne sa blysol 38 zákrokmi, ani to však neviedlo ku konečnej spokojnosti Predators. Súperi sa najbližšie stretnú vo štvrtok, znovu vo Winnipegu.

Sumáre 2. kola play-off NHL – tretie zápasy – utorok:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Winnipeg – Nashville 7:4 (0:3, 4:0, 3:1)
- stav série: 2:1
Góly: 23. Paul Stastny (Trouba), 26. Byfuglien (T. Myers, B. Little), 26. Trouba (Wheeler, Paul Stastny), 40. Byfuglien (Laine, Paul Stastny), 56. Wheeler (Scheifele, Byfuglien), 60. Wheeler (Scheifele), 60. B. Tanev (Lowry) – 5. Fisher (Hartman, Ekholm), 11. P. K. Subban (F. Forsberg, Johansen), 18. Watson (Ekholm), 48. F. Forsberg (Johansen, P. K. Subban)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh – Washington 3:4 (0:0, 3:2, 0:2)
- stav série: 1:2
Góly: 25. Guentzel (J. Schultz, Crosby), 27. Hörnqvist (Malkin, P. Kessel), 37. Crosby (Guentzel, Letang) – 21. Carlson (Bäckström, Ovečkin), 32. Stephenson (Oshie, Bäckström), 46. Niskanen (Orlov, T. Wilson), 59. Ovečkin (Bäckström)

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Pittsburgh Penguins