Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburghu video nepomohlo. Washington a Nashville vyrovnali série

Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v druhom zápase semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL nad Pittsburghom Penguins 4:1 a vyrovnali stav série na 1:1.

30.04.2018 06:27
Alexander Ovečkin Foto: ,
Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin oslavuje gól proti Pittsburghu.
debata

O triumf Caps nad dvojnásobnými obhajcami Stanleyho pohára sa gólmi zaslúžili Alexander Ovečkin, Jakub Vrána, Brett Connolly a Nicklas Bäckström.

Dôležitý okamih nastal v polovici záverečnej dvadsaťminútovky. Kapitán Penguins Sidney Crosby obišiel bránku Capitals a jeho akciu dokončil Patric Hörnqvist strelou do betónu gólmana Bradena Holtbyho.

Hráči Pittsburghu sa tešili z kontaktného gólu na 2:3, ale rozhodca sa po konzultácii s videom rozhodli označiť situáciu za neplatnú. Žiadny zo záberov nedokázal s určitosťou preukázať, či puk celým objemom prešiel cez bránkovú čiaru.

„Musíme lepšie vstúpiť do zápasov. Vedeli sme, že na nás od začiatku vybehnú. Viedli sme v sérii 1:0, bolo jasné, že to bude náročné, no neprispôsobili sme sa tomu,“ povedal kouč Pittsburghu Mike Sullivan. „Tučniaci“ i v prvom zápase prehrávali 0:2, napokon však stav otočili vo svoj prospech.

„Máme sebavedomý tím a nič nás iba tak nepoloží. Veríme, že môžeme uspieť v každom zápase bez ohľadu na okolnosti. Sústredíme sa vždy iba na najbližší krok a teraz to bol druhý zápas, súboj číslo jeden bol už dávno za nami,“ uviedol Holtby.

Tretí duel je na programe v noci na stredu v Pittsburghu.

Nashville zvíťazil v druhom stretnutí semifinále play off Západnej konferencie nad Winnipegom 5:4 po dvojnásobnom predĺžení a vyrovnal stav série na 1:1. Víťazný gól Predators strelil v 86. minúte švajčiarsky krídelník Kevin Fiala.

V zostave Jets opäť chýbal slovenský útočník Marko Daňo. Hontom nepomohol ani produktívny kanadský center Mark Scheifele, ktorý si rovnako ako v prvom zápase pripísal na konto dva góly a pridal aj asistenciu.

Sumáre NHL – 2. kolo play off:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington – Pittsburgh 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) – stav série: 1:1
Góly: 2. Ovečkin, 15. J. Vrána (Eller, Holtby), 23. Connolly (Eller), 60. Bäckström (T. Wilson, Eller) – 34. Letang (J. Schultz, Guentzel)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Nashville – Winnipeg 5:4 po predĺžení (1:2, 2:0, 1:2 – 0:0, 1:0) – stav série: 1:1
Góly: 1. Johansen (F. Forsberg, P. K. Subban), 26. P. K. Subban (F. Forsberg, Arvidsson), 39. Arvidsson (F. Forsberg, Ellis), 46. Johansen (Arvidsson), 86. Fiala (C. Smith, Turris) – 13. Byfuglien (Scheifele), 14. Scheifele (Paul Stastny, Laine), 46. B. Tanev (B. Little), 59. Scheifele (Wheeler, Byfuglien)

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Pittsburgh Penguins