Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik musí hrať rýchlo. Vtedy je pre nás prospešný, tvrdí tréner Arizony

Strelil desiaty gól a bodoval v treťom stretnutí po sebe. Richard Pánik zvyšoval na ľade Buffala v stretnutí zámorskej NHL na priebežných 3:1, hokejisti Arizony nakoniec zvíťazili 4:1.

22.03.2018 06:36 , aktualizované: 14:11
Richard Pánik, Chad Johnson Foto: ,
Richard Pánik z Arizony padá pred brankárom Buffala Chadom Johnsonom.
debata

Slovenský útočník si korčuľou spracoval puk po zblokovanej strele Claytona Kellera a zblízka nedal šancu brankárovi Chadovi Johnsonovi.

Dvadsaťsedemročný Martinčan nazbieral v 63 stretnutiach sezóny 27 bodov za 10 gólov a 17 asistencií. Jeho spoluhráč z prvého útoku Keller stanovil klubový nováčikovský rekord v počte bodov (55) i asistencií (35).

„Veľmi nám pomohla dva góly v presilových hrách a dobre sme zvládli aj oslabenia. Teší ma, že sa bodovo presadzujem, ale dôležitejšie je, že momentálne hrá celý tím dobre. Pomohlo mi, že odvádzam lepšiu robotu v defenzíve, vďaka tomu sa častejšie dostávame v útoku do šancí. Našli sme spoločnú chémiu s chalanmi v útoku Stepanom a Pánikom. Obaja sú vynikajúci, na ľade mi vytvárajú potrebný priestor,“ pochválil Keller aj slovenského krídelníka.

Pánika vymenilo Chicago do Arizony 10. januára a dosť dlho mu trvalo, kým si zvykol. V 26 dueloch strelil štyri góly a na sedem prihral, z toho tri body (2+1) nazbieral v ostatných troch zápasoch.

„V prvých dueloch v našom drese sa mi Richard páčil. No akonáhle začne hrať pomaly, prestáva byť efektívny. Na to sme ho neangažovali. Chceme, aby bol jedným z našich lídrov. Potrebujem, aby hral rýchlo, šikovne strieľal, neodovzdával puk a nedal dýchať súperom. Počas zápasu sa na neho pozriete a poviete si – ten chlapec to vie. No často je aj nevýrazný,“ naznačil tréner Rick Tocchet v minulotýždňovom rozhovore pre azcentral.com.

Zároveň však dodal, že jeho hra sa v poslednom období zlepšila a dostáva sa do stále viac šancí. S tvrdením trénera súhlasil aj hráč.

„Viac využívam svoje telo a vyhrávam viac súbojov pri mantineli. Mávam puk dlhšie na hokejke a je to vidieť. Nikdy nie je jednoduché, zmeniť klub počas sezóny. Potrebujete si zvyknúť. Konečne sa cítil v drese Coyotes dobre a sebavedomo,“ naznačil Pánik. Potvrdilo sa to v nasledujúcich dueloch – po asistencii v súboji s Minnesotou pomohol gólmi k výhram nad Calgary (5:2) i v Buffale.

Chára má istotu play off

Hokejisti Bostonu si vďaka bodu za prehru 1:2 po predĺžení v St. Louis definitívne zaistili postup do play off. Bruins sú tretí tím s istou účasťou vo vyraďovacích bojoch – okrem nich v nich naisto nebudú chýbať Tampa Bay a Nashville. V zostave Bruins opäť chýbal zranený kapaitán Zdeno Chára.

Sumáre NHL:

Buffalo – Arizona 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Góly: 12. Nolan (Rodrigues, Beaulieu) – 4. D. Strome (Goligoski, Perlini), 18. Stepan (Ekman-Larsson, Keller), 47. PÁNIK (Keller, Stepan), 60. Domi (Chychrun)
Richard Pánik (Arizona) 15:34 min, 1+0, +1, 1 strela na bránku

Pittsburgh – Montreal 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
Góly: 10. Malkin (Hagelin), 18. Hörnqvist (Malkin, P. Kessel), 36. Crosby (Guentzel, Rust), 43. Brassard (Guentzel, Määttä), 59. Guentzel (P. Kessel, Crosby) – 20. Drouin (Byron, Jordie Benn), 29. Ščerbak (Hudon, Lernout), 35. J. De La Rose (Gallagher)

St. Louis – Boston 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)
Góly: 50. Schwartz (Steen, B. Schenn), 61. Schwartz (Parayko) – 11. R. Donato

Calgary – Anaheim 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Góly: 13. Cogliano, 29. O. Kaše (Beauchemin, Henrique), 39. H. Lindholm (Rakell, Getzlaf), 58. Beauchemin (C. Perry, Getzlaf)

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Boston Bruins #Arizona Coyotes