Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston valcuje. Chára prispel k debaklu na ľade Rangers gólom a asistenciou

Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili 6:1 nad hráčmi New Yorku Rangers v stredajšom stretnutí zámorskej NHL. Slovenský obranca "medveďov" Zdeno Chára prispel k triumfu svojho tímu víťazným gólom a asistenciou.

08.02.2018 06:39 , aktualizované: 07:52
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára oslavuje gól proti Rangers so spoluhráčmi z Bostonu.
debata

Celkovo v dueli odohral 18:34 min a napočítali mu aj dve plusky, päť striel a jeden hit. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu

Okrem Cháru sa presadili jeho spoluhráči Patrice Bergeron, Riley Nash, Tim Schaller a Sean Kuraly, pričom Bergeron skóroval dvakrát. Jediný presný zásah „jazdcov“ strelil útočník Rick Nash, ktorému do 800. bodu v NHL chýbajú už len tri.

Bruins vďaka triumfu nad Rangers strácajú na Tampu Bay na čele Atlantickej divízie už iba jeden bod. Zvíťazili v štvrtom dueli po sebe a v deviatom z posledných desiatich.

Podľa portálu chowderandcham­pions.com, kým Chára sa predtým z času na čas javil v súboji s mladými hráčmi ako pomalý, v aktuálnej sezóne sa to zmenilo a bráni oveľa lepšie. Svedčí o tom aj jeho 29 plusiek. Takisto aj smerom dopredu je veľmi aktívny, na konte má už 5 gólov a 11 asistencií.

„Hru si stále užívam a chcem pokračovať. Cítim sa skvele, rád pracujem tvrdo, kontinuálne sa chcem zlepšovať. A chcem hrať dovtedy, kým to budem vedieť a dokážem byť efektívny. Pre mňa je to zábava byť okolo chlapcov a vidieť, ako rastú – hráčsky i ľudsky,“ vyjadril sa nedávno po odohratí 1400 zápasov v NHL slovenský veterán.

Toronto zdolalo Nashville až v samostatných nájazdoch. K víťazstvu „javorových listov“ 3:2 významne prispel gólman Frederik Andersen, ktorý zneškodnil 44 striel a 6 zo 7 nájazdov „predátorov“.

„Bol to pre nás ťažký zápas. Hrali dobrý hokej s pevnou obranou. My sme síce nemali veľa priestoru, ale myslím si, že sme tiež hrali dobre. Ich góly prišli po dorážkach, taký býva hokej. Bol to pre nás dobrý test, myslím si, že sme ho zvládli,“ uviedol dánsky brankár pre nhl.com.

Útočník Maple Leafs James van Riemsdyk sa podieľal na triumfe svojho tímu gólom a víťazným samostatným nájazdom. Okrem neho skórovali aj Kasperi Kapanen (Toronto) a Colton Sissons s Viktorom Arvidssonom (Nashville). „Javorové listy“ ukončili víťaznú sériu gólmana Predators Pekku Rinneho na čísle osem.

Los Angeles triumfovalo nad Edmontonom 5:2. Kings rozhodli o svojom víťazstve v tretej tretine, po rozdielovom zásahu Paula LaDueho pridali ešte dva do prázdnej bránky. V meraní síl sa predstavil jeden Slovák, obranca Edmontonu Andrej Sekera, ktorý nebodoval. Útočník „kráľov“ Marián Gáborík opäť nenastúpil.

Sumáre NHL – streda:

Toronto – Nashville 3:2 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 17. J. Van Riemsdyk (Connor Brown, Dermott), 30. Kapanen (D. Moore, Hainsey), rozhodujúci sam. nájazd J. Van Riemsdyk – 39. Sissons (Aberg, Ellis), 41. Arvidsson

New York Rangers – Boston 1:6 (1:2, 0:3, 0:1)
Góly: 5. Rick Nash – 8. Riley Nash (Backes, Heinen), 17. CHÁRA (DeBrusk), 24. Bergeron (Pastrňák, Krug), 28. Schaller (Grzelczyk, Chudobin), 30. Bergeron (Marchand, CHÁRA), 47. Kuraly (Czarnik, Grzelczyk)
Zdeno Chára (Boston) odohral 18:34 min, 1+1, +2, 5 striel, 1 hit, 2. hviezda zápasu

Los Angeles – Edmonton 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Góly: 2. Clifford (Lewis), 21. A. Kempe (Doughty), 55. LaDue (Lewis, Gravel), 59. Iafallo (Kopitar, Doughty), 59. Kopitar (D. Brown) – 24. Draisaitl (McDavid, Klefbom), 31. McDavid (Cammalleri)
Andrej Sekera (Edmonton) 15:36 min, 0+0

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Zdeno Chára #Boston Bruins