Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar: Reprezentácia? S trénerom som ešte nehovoril

Hneď v prvej minúte zápasu na Floride predviedol akciu, ktorej chýbalo jediné - gól. V strednom pásme obral o puk domáceho kapitána, prekorčuľoval obrancu, ale zoči-voči brankárovi neuspel.

05.02.2018 11:00
Tatar NHL Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

Slovenský hokejista Tomáš Tatar (27) a jeho tím Detroit Red Wings napokon prehrali s Panthers 2:3. Vo Východnej konferencii NHL im patrí trinásta priečka, na účasť vo vyraďovacej časti aktuálne strácajú sedem bodov. „Boj o play off sa ešte neskončil. Vieme, v akej sme pozícii i to, že to bude ťažké,“ vraví najproduktívnejší Slovák v súťaži.

Mrzí nevyužitá šanca z úvodu?

Veľmi. Príležitosti momentálne nepremieňam. Nedá sa nič robiť, treba byť trpezlivý. Dúfam, že sa to rozbehne. V každom zápase mám nejakú šancu, neviem to tam trafiť. Je v tom aj trochu smoly.

Súper napokon rozhodol o víťazstve deväť sekúnd pred koncom…

Všetci sme si mysleli, že gól nebude platiť pre postavenie domáceho hráča v bránkovisku. Je to však na rozhodcovi. Ten rozhodol v prospech domácich.

Základná časť a boj o play off vrcholia. Každý bod sa bude hodiť.

Po pauze, ktorá bola cez All Star víkend, sme hrali dobre. Dva zápasy sme vyhrali. Aj dnes sme hrali veľmi solídne i vzhľadom na to, že to bol náš druhý zápas za dva dni. Škoda, nejaký bodík by sme potrebovali.

Takže: aký je váš plán?

Musíme ísť od zápasu k zápasu, snažiť sa zbierať body. Boj o play off sa ešte neskončil. Vieme, v akej sme pozícii i to, že to bude ťažké.

Bolo by to veľké sklamanie pre Detroit, keby ste sa nedostali do play off?

Pre každý tím to je sklamanie. Všetci vstupujú do sezóny s tým, že vo vyraďovačke nebudú chýbať. Avšak každý si v nej zahrať nemôže, šestnásť tímov vždy zostane mimo. Súťaž je vyrovnaná. Určite ešte zabojujeme.

Ako ste spokojný so svojimi výkonmi v tejto sezóne?

Je to ako na hojdačke. Samozrejme, štatistiky by mohli byť aj lepšie. Bohužiaľ, čísla sa odzrkadlujú aj od tímového postavenia. Počas sezóny sme mali kolísavé výkony a také sú aj štatistiky. Treba sa zlepšiť, treba zlepšiť hru každého jednotlivca v tíme.

Taký Pavel Daciuk by sa vám zišiel, nie?

Určite, bola to veľká strata. Ale treba na neho zabudnúť a robiť s tým, čo máme.

Tomáš Tatar Foto: Ľuboš Pilc, LuboÅ¡ Pilc
Tatar Tomáš Tatar

Kde ste strávili pauzu cez All Star víkend?

Práve tu, na Floride. Chcel som si trochu oddýchnuť na slnku a pripraviť sa na zvyšok sezóny.

V rámci Detroitu ste sa nedávno presťahovali. Ako sa býva na novom mieste?

V Detroite som už ako doma, naplno zabývaný. I keď v hokejovom biznise nikdy neviete, čo sa môže stať. Takže nemusí ísť o trvalý pobyt.

Stále sú v meste opustené časti, známe ako mestá duchov?

Zlepšuje sa to, mesto sa zapĺňa. Detroit vyzerá lepšie a lepšie. I keď nebývam priamo v meste, žijem dvadsať minút od centra.

Budete sledovať olympiádu?

Nepoznám rozpisy zápasov, ale samozrejme, budem Slovákom držať palce. Ak sa bude dať, pozriem si nejaký duel. I keď pre časový posun to bude celkom náročné.

Ste v kontakte s reprezentačným trénerom Craigom Ramsaym? Láka vás účasť na majstrovstvách sve­ta?

Ešte nad tým nerozmýšľam. Máme rozbehnutú sezónu v NHL, takže ešte je to ďaleko. Uvidím, ako sa budem cítiť po sezóne a samozrejme to záleží od toho, či sa dostaneme do play off. S trénerom som ešte nekomunikoval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings