Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágra zlákala frajerka na bezlepkovú diétu. Kvôli Marsu skoro zmeškal lietadlo

O všetkých možných témach sa rozrozprávala hokejová legenda Jaromír Jágr na tlačovej konferencii po návrate z Calgary do Kladna.

02.02.2018 10:08
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr po návrate do Kladna.
debata

Vyjadril vďaku rodičom, vďaka ktorým ešte stále prežíva úspešnú hokejovú kariéru. Zmienil sa o diéte, ktorú drží s priateľkou Veronikou Kopřivovou. Komentoval tiež možnosť príchodu skupiny fanúšikov Travelling Jagrs do Kladna a rozhovoril sa aj o tom, ako je fascinovaný vedou o vesmíre.

Po odchode z Calgary do Kladna sa štyridsaťpäťročný útočník teší, že bude bližšie k rodičom. „Moja mamička je asi môj najväčší fanúšik, ktorá možno videla viac hokejových zápasov ako my všetci dokopy. Jej je jedno, či som v Amerike, vstáva na každý zápas. Síce neviem, ako to dokáže, ale hokejom stále žije. Jeden z dôvodov, prečo sa vraciam do Kladna, je, aby ma videla ešte naživo,“ povedal Jágr novinárom.

Naposledy ho rodičia mohli sledovať pri výluke NHL v sezóne 2012/13. „V Amerike s otcom neboli tak desať rokov, naposledy v New Yorku v roku 2005, kedy som dal 600. gól a klub pozval rodičov, bez toho aby som to vedel. To bolo milé prekvapenie,“ opísal Jágr.

Jaromír Jágr na tréningu Kladna. Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Jaromír Jágr Jaromír Jágr na tréningu Kladna.

Priznal, že za úspechy v kariére môže byť vďačný práve im. „Vždy som zlízal všetku smotánu. A nemusel som pre to robiť skoro nič. Jedine som musel počúvať rodičov a mal vôľu to robiť. Oni pre mňa urobili absolútne maximum, čo kto môže pre druhého urobiť. Obetovali mi svoj život. Tridsať rokov som hral hokej na najvyššej úrovni a o nich nik nevie, ale mňa pozná skoro celý svet,“ dodal hokejový fenomén, ktorý svojím návratom do Česka opäť spôsobil u fanúšikov ‚Jágrmániu‘.

Z Kanady priletel sám bez priateľky Veroniky. „Ešte sa v Kanade musí zabaliť. Môj presun bol blázinec, vôbec som nevedel, čo bude. Či si ma niekto vyberie z waiver listu alebo čo bude. Zatiaľ tam zostáva a možno sa ešte pôjde pozrieť niekam inam,“ vyhlásil Jágr.

Mohol sa tešiť aj na domácu stravu od mamičky Anny, ale priznal, že sa s jedlom obmedzuje. „České knedle som nemal veľmi dlho, od tej doby, čo som sa s Veronikou vydal na glutén free (bezlepkovú diétu). Ja som človek, ktorý keď niečo vidí, tak to hneď zje. Mal by som 120 kíl. Musím sa držať,“ usmieval sa Jágr.

Jaromír Jágr. Foto: SITA/AP, Larry MacDougal
Jaromír Jágr Jaromír Jágr.

Z Calgary by sa za ním nemusela vydať len priateľka, ale aj jeho verní fanúšikovia Travelling Jagrs, ktorí svoj idol v dokonalých kostýmoch sprevádzali po štadiónoch NHL a dočkali sa ho v sezóne aj doma v Calgary. „Niekde som čítal, že o tom premýšľajú. Ale bolo by to pre nich drahšie. Aj keď v Calgary sú lístky tak drahé, že by pre nich bolo hádam aj lacnejšie kúpiť si letenku,“ povedal Jágr.

On sám v stredu cestou domov prežil stretnutie, ktoré ho nadchlo. „V Amsterdame ku mne prišiel pre podpis pán, nechcem hovoriť starší, pretože bol stopercentne mladší než ja. Bavili sme sa a hovoril, že je vedec a zaoberá sa astronómiou, vesmírom a gravitáciou. To je presne to, čo ma zaujíma, čo milujem a na čo som nikdy nemal čas,“ opísal Jágr, ktorý aj v Calgary uvažoval, že by navštevoval prednášky v tomto odbore.

Pri náhodnom stretnutí prebrali veľa zaujímavých vecí. „Hlavnou témou bol Mars, pretože (prezident USA Donald) Trump vyhlásil, že v najbližšej dobe budú investovať peniaze na to, aby sa tam človek po prvýkrát vydal. Potom som sa pozeral na hodinky, za desať minút mi letelo lietadlo. Ale vôbec by mi nevadilo, keby som to nestihol. Beriem to ako náhodu, že prvý človek bol práve ten, ktorého by som si vždy prial spoznať,“ podotkol Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Calgary Flames #HC Rytíři Kladno