Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat kráľa. Jágr bude hrať v rodnom Kladne, v NHL už o neho nebol záujem

Hokejový útočník Jaromír Jágr mieri z Calgary do českého prvoligového Kladna.

29.01.2018 19:27 , aktualizované: 22:54
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata (20)

Klub, ktorý vlastní, v pondelok večer oznámil, že vybavuje druhému nejproduktivněj­šiemu hráčovi histórie NHL transfer kartu, aby splnili všetky náležitosti na jeho angažovanie do stredajšieho konca prestupového termínu.

„Chcem sa poďakovať generálnemu manažérovi Bradovi Trelivingovi a organizácii Calgary Flames za to, že mi dali šancu byť súčasťou tohto klubu a mohol som pokračovať v kariére v NHL. Som však sklamaný, že veci nešli tak, ako som si predstavoval. Podpísalo sa pod to niekoľko okolností. Som veľmi vďačný Flames, fanúšikom a mestu Calgary za to, že ma vrelo privítali. Teraz sa teším, že v sezóne budem pokračovať v Kladne,“ uviedol Jágr na webe NHL.com.

„Jaromír Jágr je pripravený na návrat do Česka a chce pomôcť Rytierom k návratu do extraligy. Aby za nás mohol nastúpiť, musíme splniť všetky úradné náležitosti do posledného januárového dňa, keď sa podľa regulí Českého zväzu ľadového hokeja končí prestupový termín,“ uviedol tlačový hovorca klubu Vít Heral v tlačovej správe. Jágrov presun potvrdilo aj Calgary.

Kanadský klub zaradil Jágra na zoznam voľných hráčov, odkiaľ si mohol štyridsaťpäťročného útočníka do 18:00 SEČ vybrať prípadný záujemca v NHL.

Keď sa žiadny nenašiel, otvorila sa Flames možnosť poslať Jágra do Európy. Za Kladno by olympijský víťaz z Nagana mohol nastúpiť v sobotu v Benátkach nad Jizerou.

„Plamene“ podpísali s Jágrom kontrakt na jednu sezónu v hodnote milión amerických dolárov začiatkom októbra 2017. Druhý najproduktívnejší hráč v histórii NHL však nenaplnil výkonnostné očakávania a navyše ho sužovali zdravotné problémy.

To se povedlo sooooo funny

Príspevok, ktorý zdieľa Jaromír Jágr (@jj68jaromirjagr),

Calgary bola jeho deviata zámorská destinácia. Podľa portálu hokej.cz by Jágrova zmluva s Calgary mala zostať v platnosti a klub by po ňom mohol siahnuť neskôr, trebárs vo finále Stanleyho pohára.

Je možné, že Jágrova kariéra v zámorskej profilige je definitívne minulosťou. V NHL odohral dovedna 1733 zápasov základnej časti profiligy s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií. Viac štartov nazbieral v minulosti už len Gordie Howe (1767), Jágr za ním zaostáva o 34 duelov.

V produktivite NHL je s 1921 bodmi druhý za fenomenálnym Waynom Gretzkým (2857), v góloch tretí za Gretzkým (894) a Howom (801), v asistenciách pi­aty.

Stanleyho pohár získal dvakrát – v rokoch 1991 a 1992 s Pittsbur­ghom, v ktorom začínal svoju zámorskú púť. Päťkrát zisk Art Ross Trophy určenú pre najproduktívnej­šieho hráča sezóny, na jeho konte je aj viacero ďalších ocenení a rekordov.

Spolu desaťkrát sa predstavil v Zápase hviezd NHL. Okrem Calgary a Pittsburghu hral aj za Washington, New York Rangers, Philadelphiu, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Calgary Flames #HC Rytíři Kladno