Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Aréna stíchla. Chára trafil súpera do hlavy, skončil na nosidlách

Tvrdosť striel kapitána Bostonu Zdena Cháru pocítil na vlastnej koži útočník Montrealu Philip Danault.

14.01.2018 08:08
Boston, Montreal, Danault, Chára Foto: ,
Hráči Montrealu a Bostonu sledujú ošetrovania Phillipa Danaulta po tom, ako ho zasiahol puk z hokejky Zdena Cháru.
debata (11)

Na konci 2. tretiny vyslal od modrej čiary slovenský obranca delovku na bránku Canadiens, puk z jeho hokejky podľa zámorských médií letel rýchlosťou 123 km/h. Danaulta zasiahol priamo do hlavy a dlhý čas zostal ležať na ľade. Následne ho na nosidlách odviezli do nemocnice a zostávajúcu minútu a pol dohrali na začiatku 3. tretiny.

Chára k Danaultovi prikorčuľoval hneď po nešťastnom momente a zaujímal sa o jeho stav. „Vedel som, že to bola veľmi tvrdá strela. Hovoril so mnou a odpovedal mi, čo ma upokojilo. Je to lepšie, ako keby nereagoval. Som rád, že je v poriadku a verím, že sa rýchlo zotaví,“ citoval Cháru web NHL.

O Danaultov stav sa 40-ročný obranca zaujímal aj neskôr počas stretnutia. „Jordieho Benna som sa pri striedačkách pýtal, ako na tom je. Povedal mi, že to vyzerá dobre, čo ma potešilo. My – hokejisti sme jedna veľká rodina a zaujímame sa o seba, keď sa niečo takéto stane,“ vysvetlil Chára.

Danault reagoval na podnety aj v nemocnici, kde strávil noc. Čakajú ho ďalšie vyšetrenia. „Správy sú priaznivé, zostal na pozorovaní,“ potvrdil tréner Canadiens Claude Julien.

„Niečo také nie je príjemné vidieť, je jedno, či sa to stane niekomu vo vašom alebo inom tíme,“ reagoval útočník Montrealu Jonathan Drouin.

„V takýchto situáciách je hokej druhoradý, myslíte na zdravie hráča. Phil je skvelý človek, všetci sme radi, že je pri vedomí a zdá sa, že si vedie dobre. Ale z lavičky či z ľadu to bol nepríjemný pohľad,“ dodal. Boston v zápase zvíťazil 4:3 po samostatných nájazdoch. Pozrite si videá.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Philip Danault