Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toronto prišlo o dvojgólový náskok, v predĺžení trestal Panarin

Hokejisti Toronta Maple Leafs v jedinom zápase NHL v noci na utorok stratili dvojgólový náskok a prehrali doma s Columbusom 2:3 po predĺžení.

09.01.2018 06:58
Arťom Panarin Foto: ,
Arťom Panarin a jeho spoluhráč z Columbusu Zach Werenski oslavujú víťazný gól proti Torontu.
debata

Po bezgólovej prvej tretine v 32. minúte stredný útočník Tyler Bozak od mantinelu posunul puk na útočnú modrú k českému obrancovi Romanovi Polákovi, ktorého strelu tečoval pred bránkou James van Riemsdyk. O necelých päť minút zvýšil na rozdiel dvoch gólov William Nylander strelou z pravého kruhu v presilovej hre.

Columbus znížil v 56. minúte zásluhou kapitána Nicka Foligna a o 108 sekúnd neskôr zariadil vyrovnanie devätnásťročný nováčik Pierre-Luc Dubois. V predĺžení mohol o bode navyše pre Toronto rozhodnúť Bozak, ktorý však samostatný únik nepremenil, a tak z prečíslenia v čase 63:11 strelil víťazný gól Arťom Panarin.

„Dnešné víťazstvo je pre nás veľmi dôležité. Tento tím vie, že aj keď počas zápasu prehráva, nič to neznamená a vždy je šanca vrátiť sa späť do duelu a zvíťaziť. Sme veľmi šťastní,“ povedal Panarin pre nhl.com.

„Predtým som si nemyslel, že by sme dnes mohli uspieť. Bol som mierne frustrovaný, pretože sme dlho nemohli skórovať. Vytvorili sme si však nejaké šance a nakoniec sme boli odmenení,“ uviedol devätnásťročný Dubois.

Hráči Toronta prehrali prvé z posledných troch stretnutí. S Blue Jackets neuspeli aj napriek tomu, že svojho súpera prestrieľali 38 ku 33.

„Myslím si, že sme odohrali naozaj dobrý zápas, aspoň prvých 50 minút alebo tak sme hrali skvele. Mali sme však na nich viac zatlačiť aj v tretej tretine, viac strieľať a dorážať. To sa nestalo, a oni vyrovnali,“ skonštatoval gólman Toronta Frederik Andersen.

Toronto – Columbus 2:3 po predĺžení (0:0, 2:0, 0:2 – 0:1)
Góly: 32. J. Van Riemsdyk (R: Polák, Bozak), 37. W, Nylander (Gardiner) – 56. N. Foligno (Schroeder, Nutivaara), 58. Dubois (Jones), 64. Panarin (Werenski, Jones)

debata chyba
Viac na túto tému: #Columbus Blue Jackets #Toronto Maple Leafs