Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevídaná kanonáda má výročie. Päťgólového Gáboríka nosili na rukách

Bol to zápas, na aký sa nezabúda. Vynikajúceho brankára Henrika Lundqvista prekonal päťkrát a pridal aj asistenciu.

20.12.2017 12:00
Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík oslavuje jeden zo svojich piatich gólov do siete New Yorku Rangers.
debata (6)

Presne pred desiatimi rokmi odohral Marián Gáborík svoj najlepší zápas v NHL. V tom čase najväčšia hviezda Minnesoty mala prsty vo všetkých góloch svojho mužstva proti New Yorku Rangers.

Wild vyhrali 6:3, tribúny skandovali „Gabby! Gabby! Gabby!“ a spoluhráči priniesli slovenského kanoniera do šatne na ramenách.

Naladil ho Bure, sľúbil to isté

Gáborík mal v zápase až desať streleckých pokusov a každý jeho dotyk s pukom znamenal pre hostí najvyšší stupeň pohotovosti.

„Myslím si, že päť gólov je celkom dosť,“ vtipkoval Pavol Demitra, jeho vtedajší spoluhráč. Dobrému kamarátovi prihrával na dva z piatich presných zásahov.

„Päť gólov som už v živote dal, ale v slovenskej lige. To je niečo úplne iné,“ rozplýval sa v tom čase 25-ročný odchovanec trenčianskej Dukly.

Zároveň prezradil, že na vydarený zápas sa naladil sledovaním videa päťgólovej kanonády Pavla Bureho z olympiády v Nagane. Poslal mu ho kamarát. „Žartoval som, že večer strelím päť gólov aj ja,“ prezradil pre Star Tribune.

Haškov nešetrný zákrok bez následkov

Tréner Wild Jacques Lamaire nešetril chválou svojho zverenca. Dokonca ho prirovnal k členovi Siene slávy NHL Guyovi Lafleurovi.

„Keď diváci počas Mariánovho posledného striedania vstali a skandovali jeho meno, pripomenulo mi to chvíle s Guyom,“ poznamenal Lamaire.

„Predviedol neuveriteľnú šou. To, že si najprv pozrie video, ako niekto nastrieľa päť gólov a potom to zopakuje na ľade… Muselo sa mu to zapáčiť. Odteraz bude sledovať podobné videá pred každým stretnutím,“ smial sa kapitán Minnesoty Mark Parrish.

Marián Gáborík strieľa druhý zo svojich piatich... Foto: SITA/AP, Andy King
Gáborík Marián Gáborík strieľa druhý zo svojich piatich gólov za chrbát Henrika Lundqvista z New Yorku Rangers.

Dva týždne pred výnimočným zápasom proti Rangers urobil Gáborík v stretnutí s Detroitom pamätné salto cez Dominika Haška.

Český brankár sa mu v plnej rýchlosti hodil pod nohy a Gáborík vyletel do vzduchu. Mal šťastie, že sa nezranil.

„Začiatkom novembra hrával so zranenými slabinami. Potom prišiel zákrok Haška. Dva dni sme boli z toho hotoví. Keby bol menej obratný, zraní si krk. Nemohol sa mu ani vyhýbať, lebo by ho trafil do kolena. Ukázalo sa však, že hráč, ktorý v sebe niečo má, sa po trápení dočká aj chvíľ radosti,“ uviedol vtedy pre Pravdu Gáboríkov otec Pavol.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Henrik Lundqvist #Minnesota Wild