Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Majster sveta mení dres. Zbalil sa po prvej tretine a zamieril do Ottawy

V nedeľu sa v severoamerickej hokejovej NHL udiala veľká výmena medzi Coloradom Avalanche, Ottawou Senators a Nashvillom Predators. Matt Duchene z Colorada opustil počas prvej tretiny stretnutie proti New Yorku Islanders a zamieril do Ottawy, ktorá je jeho novým zamestnávateľom.

06.11.2017 08:01
Matt Duchene Foto: ,
Matt Duchene (vľavo) patrí vo svojej vekovej kategórii medzi elitných útočníkov.
debata

„Senátorov“ opustil stredný útočník Kyle Turris a podpísal kontrakt na šesť rokov s Nashvillom Predators. Colorado získalo od Ottawy brankára Andrewa Hammonda, útočníka Shana Bowersa, výber v prvom kole v budúcoročnom vstupnom drafte a voľbu v treťom kole draftu v roku 2019.

Do tímu Avalanche prišli z Nashvillu obranca Samuel Girard a útočník Vladislav Kamenev, Colorado dostalo od „predátorov“ i výber v druhom kole najbližšieho draftu.

Duchene odohral v NHL dosiaľ 593 stretnutí, všetky v drese Colorada, a získal 434 bodov (178+256). Dvadsaťšesťročný útočník reprezentoval Kanadu na štyroch seniorských majstrovstvách sveta, na ZOH 2014 v Soči i na Svetovom pohári. Zo všetkých týchto vrcholných podujatí nazbieral štyri zlaté a jednu striebornú medailu.

„Som vďačný za moje roky v Colorade, pretože to bol môj obľúbený tím už odmalička a bolo pre mňa cťou zaň hrať, ale teraz som nadšený z novej príležitosti v Ottawe. Budem veľmi blízko domova. Majú tím, ktorý môže získať Stanelyho pohár,“ povedal podľa nhl.com Duchene.

Colorado si rodáka z Haliburtonu v kanadskom Ontáriu vybralo v prvom kole draftu 2009 z tretieho miesta.

Dvadsaťosemročný Kyle Turris pôsobil v Ottawe od konca roku 2011, keď prišiel z Phoenixu Coyotes a patril medzi najlepších hráčov tímu. V zámorskej profilige odohral 590 stretnutí so ziskom 346 bodov (149+197).

Phoenix ho draftoval v roku 2007 z tretej pozície v prvom kole draftu. Turris by sa v prípade zotrvania v Ottawe stal po sezóne neobmedzeným voľným hráčom a Senators neboli ochotní mu predložiť luxusnú dlhodobú zmluvu, akú požadoval. S Nashvillom podpísal kontrakt na šesť rokov v hodnote 36 miliónov amerických dolárov.

Ottawa a Colorado spolu odohrajú v sobotu vzájomný zápas vo švédskom Štokholme v Ericsson Globe.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Ottawa Senators #Matt Duchene