Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výročie slávnej bitky s Chárom. Toľko krvi zo mňa nikdy netieklo, priznal Kočí

Hokej je hra tvrdých chlapov, v ktorej nejde iba o góly, presné prihrávky či efektné akcie. Niekedy je treba aj zhodiť rukavice a zastať si samého seba či spoluhráča. Pred desiatimi rokmi sa odohrala legendárna 'federálna' bitka, ktorej aktérmi boli slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára a český bitkár David Kočí z Chicaga.

02.11.2017 16:20
Chára Kočí Foto: ,
Zdeno Chára a David Kočí počas legendárnej bitky v roku 2007.
debata

Slovenský obor (206 cm, 116 kg) je viac ako náročný súper do pästnej výmeny. Svojimi dlhými rukami vie rozdať tvrdé a presné údery. Presvedčil sa o tom aj Kočí, ktorému Chára uštedril niekoľko presných direktov a o víťazovi súboja bolo rozhodnuté.

„Tento zápas sa hral v nedeľu a ja som si bohužiaľ deň predtým v Toronte zlomil nos, ale asi tušíte, ako to vtedy chodilo. Moc som to v šatne nespomínal a normálne som hral,“ vravel Kočí v rozhovore pre iSport.cz a pokračoval:

„Vtedy to bola pre mňa prvá sezóna v NHL a chcel som sa udržať v tíme za každú cenu. V Bostone som sa nechcel biť, ale inak to v tom momente nešlo.“

Kočí tvrdil, že Chára ho do nosa netrafil: „Dostal som ranu do prilby, ktorá má sekla do nosu. Ten sa potom skrútil a z toho vzniklo veľké množstvo krvi. Toľko krvi zo mňa v živote netieklo.“

Podľa českého útočníka Chára nikdy nemal povesť bitkára.

„Výškovo bol samozrejme najväčší, ale reputáciu bitkára nemal. Keď som neskôr hral za Colorado, tak som ho ešte raz vyzval, ale to už do bitky nešiel. Jeho pozícia v tíme bola iná. Ja som sa skôr obával iných bitkárov, ako boli Brian McGrattan, Steve MacIntyre či Colton Orr. To boli borci, z ktorých som mal rešpekt,“ vravel Kočí.

Bitky k hokeju podľa patria, s Chárom bol po legendárnom súboji v pohode.

„Stretli sme sa spolu o pár rokov neskôr, keď Zdeno hral za Lev Praha a ja som bol v Sparte. V pohode sme sa pozdravili. Obaja vieme, aká je naša úloha. Bitky k hokeju patria, o nejakej nenávisti nemôže byť ani reč,“ dodal český útočník, ktorý ukončil kariéru pred troma rokmi ako hráč Sparty Praha.

debata chyba
Viac na túto tému: #bitka #NHL #Zdeno Chára #David Kočí