Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr po debakli v domácom debute: Chcem dokázať fanúšikom, že viem hrať

Jaromír Jágr musel v piatkovej domácej premiére v drese Calgary stráviť debakel, ktorý jeho tímu uštedrili hokejisti ďalšieho kanadského tímu Ottawy.

14.10.2017 12:02
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr si užíva ovácie fanúšikov Calgary pred zápasom s Ottawou.
debata

Hviezdny český útočník odohral takmer trinásť a pol minúty, ale neujala sa žiadna z jeho štyroch striel. Do štatistík si pripísal dve trestné minúty a nastúpil aj v elitnom útoku.

Podľa štyridsaťpäťročného Jágra nepredviedli Flames taký zlý výkon, ako by sa mohlo zdať pri pohľade na výsledok. „Bol to pre nás ťažký večer. Podľa mňa sme nehrali tak zle, ale nedostali sme sa k žiadnym odrazeným pukom,“ ľutoval Jágr.

Druhý najproduktívnejší hokejista v histórii NHL vidí pozitívum aspoň v tom, že Calgary už v noci na nedeľu Vancouveru dostane šancu na reparát. „To je na tom dobré. Keď prehráte takýmto spôsobom, vždy sa vám naskytne šanca vrátiť sa. A presne takáto príležitosť sa nám ponúka,“ konštatoval Jágr.

Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu s Pittsburghom z rokov 1991 a 1992 si pochvaľoval podporu priaznivcov Calgary. „Odkedy som tu podpísal zmluvu, fanúšikovia sa ku mne správajú pekne, čo si veľmi cením. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som im ukázal, že stále viem hrať hokej,“ odkázal Jágr, pre ktorého je Calgary deviatym tímom v NHL.

Proti Ottawe začal Jágr v treťom útoku po boku Sama Bennetta a Krisa Versteega, ale v priebehu prvej tretiny sa tréner Glen Gulutzan rozhodol presunúť olympijského víťaza z Nagana namiesto Curtisa Lazara do prvej formácie vedľa Seana Monahana a Johnyho Gaudreaua.

„Môžete vidieť, že nám Jágr vďaka svojej sile na hokejke a tomu, ako tvorí hru, prináša čas v útočnom pásme,“ pochvaľoval si Gulutzan prínos českého hráča.

Päťnásobný držiteľ Art Ross Trophy pre najproduktívnej­šieho hokejistu sezóny nastúpil proti Ottawe na svoj 1713. duel v základnej časti NHL a v tomto ročníku ešte bilanciu 1914 bodov za 765 gólov a 1149 asistencií nevylepšil. Majster sveta z rokov 2005 a 2010 sa sústredí na nasledujúci súboj s Vancouverom. „Musíme sa dať dokopy a získať body,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Ottawa Senators #Calgary Flames