Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stal sa 85. Slovákom v NHL. Nervózny som bol len chvíľu, tvrdí Jaroš

Odohral necelých sedem minút bez bodového zápisu, no i tak na utorňajší zápas nikdy nezabudne. Talentovaný slovenský obranca Christián Jaroš má za sebou debut vo vysnívanej NHL. V drese Ottawy si odkrútil 13 striedaní na ľade Vancouvru.

11.10.2017 22:00
debata

Do štatistík si zapísal tri úspešné ‚hity‘ a po zápase sa mohol tešiť z víťazstva. Senators uspeli 3:2 po samostatných nájazdoch. Zaujímavosťou je, že všetky tri ich doterajšie stretnutia sa v riadnom hracom čase skončili remízou.

Dvadsaťjedenročný Jaroš s číslom 83 na drese dostal od trénera Guya Bouchera príležitosť ako siedmy obranca. Spolu s ním si premiéru v aktuálnej sezóne (celkovo odohral druhý duel v NHL) odkrútil aj ďalší mladý obranca Thomas Chabot, od ktorého si v klube veľa sľubujú. Ten odohral takmer 14 minút.

„Boli to výborné pocity. Som nadšený, že som dostal možnosť zahrať si s týmito chlapcami. Spočiatku som bol nervózny, ale po prvom striedaní to zo mňa opadlo,“ uviedol odchovanec košického hokeja pre The Ottawa Citizen. Podľa zámorských médií odviedol zodpovedný a solídny výkon.

Obaja mladí obrancovia dostali šancu najmä vďaka zdravotným problémom skúsených obrancov Senators.

Dvojica opôr Erik Karlsson, Johnny Oduya ostala v Ottawe, no počas aktuálnej šnúry zápasov na ľade súperov sa možno niektorý z nej pridá k mužstvu. Ďalší bek Ben Harpur je na listine zranených hráčov.

Senators sa najbližšie predstavia v piatok v Calgary, a ak sa kouč Boucher rozhodne opäť pre hru s jedenástimi útočníkmi a siedmimi obrancami, mal by sa na ľade objaviť aj Jaroš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Ottawa Senators #Christián Jaroš